Лудогорец допусна шокираща домакинска загуба с 3:5 от Пирин и

...
Лудогорец допусна шокираща домакинска загуба с 3:5 от Пирин и
Коментари Харесай

Историята говори: Лудогорец няма да стане шампион!

Лудогорец позволи шокираща домакинска загуба с 3:5 от Пирин и понесе тежък удар по шампионските си упоритости. Това е първият случай, в който " орлите " позволяват пет гола в Разград.

Няма случай в историята на българския футбол, при който тим да е инкасирал пет попадения на своя стадион в среща от шампионата и в последна сметка да е станал първенец, сочи информация на " Мач Телеграф ".
 ЦСКА и Лудогорец през 2021 година - кой има повече загуби?
ЦСКА и Лудогорец през 2021 година - кой има повече загуби?

Идва нов мач сред двата тима

През сезон 1968/69 ЦСКА се води алегоричен хазаин при историческата загуба с 2:7 от Левски и въпреки всичко по-късно става първенец. Дербито обаче се играе на " Васил Левски ", а не на " Армията " и заради това този случай не би следвало да се брои.

Що се отнася до тежки провали на настоящия първенец като хазаин, най-сериозното принадлежи на Левски. През сезон 1985/86, бидейки настоящ отличник, " сините " са разгромени от Ботев (Враца) с 6:3 на " Герена ". През въпросното състезание Левски е кадрово обезкървен поради наказванията на няколко значими играчи след сбиването с ЦСКА във финала за Купата през 1985 година

Берое пък е пускал цели осем гола в сезон, в който става първенец, само че не като хазаин, а като посетител. Отново става дума за 185/86, когато старозагорци са разрушени в Пловдив с 8:1 от преследвача си в класирането Ботев.

Статистиката и историята на българския футбол обаче не оставят шансове за купа на Лудогорец след тежката загуба от Пирин. Това е добра вест за ЦСКА, който в понеделник приема " орлите " в отсрочен мач. Ако на следващия ден " армейците " победят Арда, а по-късно завоюват и против разградчани, то двата кандидата за купата ще завършат годината с еднакъв брой точки.
 Победата на Пирин над Лудогорец е историческа
Победата на Пирин над Лудогорец е историческа

Шампионите не са губили с толкоз попадения в историята си в елита
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР