Лучано Спалети, треньорът на Наполи, влиза в историята на клуба

...
Лучано Спалети, треньорът на Наполи, влиза в историята на клуба
Коментари Харесай

Спалети: Постигнах целта си - да направя неаполитанците щастливи

Лучано Спалети, треньорът на Наполи, влиза в историята на клуба като човек, съумял доминантно да изведе една невероятна група, на процедура без звезди, до " скудетото ", което Неапол чакаше прекомерно дълго - 33 години след ерата на Диего Марадона.

С македонец, грузинец, словак, поляк, камерунец, нигериец, косовар, южнокорейец и няколко италианци, Спалети направи това, което можеше да наподобява немислимо, само че Наполи изигра запомнящ се сезон както с резултати, по този начин и с хубост в играта. В последна сметка поздравленията от всички страни за заслуженото " Скудето " са безспорни.

" Когато видя неаполитанци да се смеят, да са щастливи - това е най-красивата страст! Те са тези, които ми придвижват цялото това благополучие. Ще не помнят за всичко, сложния живот, рецесията и ще изживеят единствено този миг в този момент. Чиста страст, нещо, което би трябвало да се почувства. За мен това е най-важното. Сега съм по-спокоен, тъй като съумях в задачата си - да развеселявам неаполитанците. Извадихме най-хубавото от тази група играчи, на първо място психически, пред мен бяха Бенитес, Сари, Анчелоти, Гатузо... Какво повече можех да направя, с изключение на да донеса Скудетото? ", сподели Спалети.
 Наполи е новият първенец на Италия!
Дон Диего ликува на небето! Наполи още веднъж е първенец на Италия

Равенство против Удинезе донесе Скудетото на " партенопеите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР