Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство

...
Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство
Коментари Харесай

Политолог: Ако има нови избори, партията на Слави Трифонов ще бъде изметена |

Лозунгът за възобновяване на парламентаризма е тотално взривен. Това държавно управление ще се опита да мине на цената на строшаване на системата, а може би и на страната. Това мнение изрази пред БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов по отношение на оферти от „ ИТН “ план за кабинет.

Трети избори биха били злополука и най-големият пострадал ще бъде партията на господин Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена, съобщи Любомир Стефанов.

Политологът оспори оценката на водача на Има Такъв Народ за „ изумителна победа “ на партията на отминалите избори.

„ Бих го нарекъл по-скоро пирова победа “, сподели той.

Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш страната накъде да отива, акцентира Стефанов.

Ще падне „ една гъста мъгла “ в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла, предвижда политологът в предаването „ Преди всички “.

„ За мен е удивително, че не се е получил от сходни нему популистки партии и придвижвания, щъкащи и бъкащи и Европа “, означи още Стефанов. По думите му Има Такъв Народ създава поразителен резултат за българската народна власт.

Според Стефанов господин Трифонов екзотично ни замерва с послания, само че да управляваш страната не е като да изнасяш следващото вечерно шоу.

„ Не основава усещане с държанието си, че схваща защо става дума “, добави той.

Преподавателят счита, че предложенията на водача на Има Такъв Народ не са цели, а по-скоро „ дъвки за необятното публично мнение “. Политиката не е единствено фойерверки, коледни пожелания и гръмки изявления, добави Стефанов.

Стефанов счита, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на Народното събрание, а президентът ще натрупа рейтинг за изборите наесен.

Лесното решение е прекомерно спекулативно – президентът изчаква за следващ път нещата в Народното събрание да се провалят, с цел да бута още веднъж към длъжностен кабинет и президентска република, само че това е прекомерно ексцентрична догадка, означи още политологът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР