Лозенец Юнайтед, най-старият аматьорски отбор по футбол е създаден през

...
Лозенец Юнайтед, най-старият аматьорски отбор по футбол е създаден през
Коментари Харесай

Най-старият аматьорски отбор в България отпразнува своя юбилей

Лозенец Юнайтед, най-старият аматьорски тим по футбол е основан през октомври 1991-а година. Отборът е жив и до през днешния ден и това се потвърди с празнуването на впечатляващите 30 години.

В неделния ден в паметното 35-то учебно заведение, където тимът е основан, се събраха някогашни и сегашни играчи, техните фамилии и доста почитатели, които дружно отпразнуваха юбилея с блиц шампионат сред поколенията.

Отборът има над 1000 публични срещи в историята си, а привилегията да носят фланелката са имали близо 50 играча. " Лозенец Юнайтед " има и славна европейска история с присъединяване си в неофициалното европейско състезание по футзал в Холандия, където са играли против футболисти от ранга на Денис Глушаков и три пъти са достигали до финала.

" Лозенец Юнайтед е доста повече от футболен тим. Това е знак на другарство и обединеност. Ние сме на първо място другари от квартала и сме горди, че се превърнахме в емблема на квартал Лозенец в София. 30 години минаха като един момент.

Все още се помни и приказва за мачовете ни през годините и страстта, с която излизахме на терена. Сега предаваме това на децата си и се надяваме те да продължат традицията ", споделя Кирил Иванов, безконечният голмайстор на тима.
 Локомотив (Мездра) се оправи с дубъла на Етър
Локомотив (Мездра) се оправи с дубъла на Етър

" Железничарите " не постановиха с 3:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР