Лойд Остин - министър на отбраната на САЩСнимка: ЕПА/БГНЕССАЩ са

...
Лойд Остин - министър на отбраната на САЩСнимка: ЕПА/БГНЕССАЩ са
Коментари Харесай

САЩ са одобрили още $2 млрд. за Украйна и нейни съседки за покупка на американско оръжие

Лойд Остин - министър на защитата на САЩСнимка: ЕПА/БГНЕС
Съединени американски щати са одобрили спомагателни 2 милиарда $ заеми и грантове за Украйна и нейни прилежащи страни, с които да се купи американско военно снаряжение.

Новата помощ е в допълнение към 675-те милиона $ директна помощ за Украйна, оповестена от американския министър на защитата Лойд Остин по-рано през днешния ден на конференция в Германия.
" Войната е в следващ значим стадий. Руските сили не престават да бомбардират грубо украинските градове и цивилни, само че украинските сили започнаха своята контраатака на юг ", съобщи американският министър на защитата Лойд Остин.
Държавният секретар Антъни Блинкън е уведомил Конгреса, че двата милиарда са за " подкрепяне на сигурността на Украйна и 18 нейни прилежащи страни, в това число доста съдружници на НАТО, както и други районни сътрудници, които са най-застрашени от бъдеща съветска експанзия ".

Междувременно продължава контраофанзивата на Украйна за възвръщането на територии в южната и източната част на страната.
Не престава и обстрелът край Запорожката атомна електроцентрала, за който взаимно се упрекват Киев и Москва.
Полша се причисли към самодейността на Балтийските страни за ограничение на достъпа до Европейския съюз за съветски жители.
 
Източник: БНР
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР