Louis Vuitton ще произвежда безплатен антисептичен гел за болниците. В

...
Louis Vuitton ще произвежда безплатен антисептичен гел за болниците. В
Коментари Харесай

Louis Vuitton ще произвежда безплатен антисептичен гел за болниците - slava.bg

Louis Vuitton ще създава безвъзмезден дезинфекционен гел за лечебните заведения. В изказване на компанията LVMH (Moet Hennessy), се споделя, че производството и доставките на безплатния за френските лечебни заведения препарат ще продължат “толкова дълго, колкото е необходимо”, съобщи ТАСС.

Френската компания за търговия на първокласна козметика разгласи, че има намерение да пусне течен дезинфектант за ръце в подтекста на коронавирусната зараза и да съобщи този артикул на френски лечебни заведения гратис. Това се показва в известие, публикувано от компанията.

“Поради продължаващия риск от дефицит на дезинфектанта хидроалкохолен гел, президентът и изпълнителният шеф на LVMH Бернар Арно инструктира отдела за парфюмерия и козметика да активизира техническия си потенциал за произвеждане и подаяние на огромни количества хидроалкохолен гел за държавните агенции”, гласи официалното съобщение. „ Arno Corporation” създава и търгува козметика за марките Dior, Guerlain и Givenchy. От понеделник тези заводи, ситуирани до Орлеан, както и в градовете Шарт и Бове, ще стартират преход към производството на дезинфекционен гел.

Произведените артикули ще бъдат дарени във френските държавни санитарно-медицински структури, “преди всичко” в 39 лечебни заведения, принадлежащи към столичната асоциация Assistance Publique-H pitaux de Paris (AP-HP). През първата седмица ще бъдат създадени 12 тона гел, а в бъдеще размерите на произвеждане ще се усилят. Доставките ще продължат “толкова дълго, колкото е необходимо”, се споделя в изказването.

Говорителят на асоциацията на лечебните заведения AP-HP съобщи, че „ някои спирания в доставките “ в действителност са били следени и преди, само че сега има изострен недостиг в снабдяването. Редица компании към този момент се обърнаха към парижките лечебни заведения с сходни оферти за безвъзмездна доставка на дезинфектантска течност – договарянията с тях са в заключителна фаза.

Директорът на AP-HP Мартин Ирш благодари на LVMH и неговото управление за бързото им подпомагане. В същото време той сподели, че първият контакт по тези доставки се е състоял в събота вечерта и че компанията към този момент е показала проект за тяхното осъществяване в неделя следобяд.

Гелът за стерилизация на ръцете във Франция от началото на разпространяването на ковид стана една от най-търсените артикули. В резултат на това лекарството изчезна от съвсем всички аптеки за няколко дни. В същото време продажбите започнаха по интернет на пет пъти по-висока цена.

Миналата седмица френското държавно управление одобри декрет за установяване на цена на дребно за 100 mg за бутилка от 3 евро. Също по този начин производството на гел е позволено в самите аптеки. Чрез интернет се популяризират многочислени предписания на жителите, само че редица от тях съдържат неправилна информация.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР