Лошото време не се превърна в пречка за шествието на

...
Лошото време не се превърна в пречка за шествието на
Коментари Харесай

Лошото време не се превърна в пречка за шествието на „Безсмъртния полк“ в Москва

Лошото време не се трансформира в спънка за шествието на " Безсмъртния полк " в Москва, стотици хиляди поданици на съветската столица към този момент се събраха, с цел да вземат участие в него, оповестяват съветските организации. В акцията взе участие и президентът на страната Владимир Путин, който държи в ръцете си портрет на своя татко, който се е бил по фронтовете на Втората международна война.

В рамките на акцията " Безсмъртен полк " наследниците на руските бойци всяка година излизат по улиците на градове и села с портрети на свои близки и другари, участници във Втората международна война и служащи от тила. Шествието се организира постоянно в Русия на 9 май от 2012 година, когато се организира първата акция в съвременен формат в Томск. През 2019 година повече от 10 милиона души взеха присъединяване в шествия в 3700 града и обитаеми места на Руската федерация. През 2020 и 2021 г заради COVID-19 " Безсмъртният полк " се организира в онлайн формат.

Тази година дължината на маршрута ще бъде 7 километра: московчани ще минат по Ленинградски проспект през центъра на Москва до Червения площад.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР