Лошото време доведе до голяма влакова катастрофа в Турция. Пет

...
Лошото време доведе до голяма влакова катастрофа в Турция. Пет
Коментари Харесай

Влакова катастрофа взе десетки жертви в Турция, няма данни за пострадали българи

Лошото време докара до огромна влакова злополука в Турция. Пет вагона от пътническа комбинация, пътуваща от Узункьопрю за Истанбул, дерайлираха край село Сарълар в окръг Чорлу. Според турското министерство на опазването на здравето на причина за случая е задействано свлачище вследствие на поройни дъждове, оповестява българското външно министерство.
В резултат на злополуката са починали минимум 10 души, а други 73 са ранени, оповестява Агенция " Фокус ", която се базира на AFP.
Според Министерство на външните работи измежду потърпевшите няма български жители. Наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство в Одрин с молба за подпомагане вследствие на злополуката.
Влакът, в който са пътували 360 души, е пътувал от Капъкуле на границата с България към Истанбул. Над 100 коли за спешна помощ са изпратени на мястото на случая - Текирдаг (Родосто), ситуиран на северния бряг на Мраморно море, на към 135 километра западно от Истанбул.
Капъкуле е турската страна от граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево-Капъкуле. Aдминистративно е част от е вилает Одрин, околия Одрин в Турция.
Дежурният телефон на генералното консулство на Република България в Одрин е: + 90 533 7396140.
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР