Лошото момче на френския футбол Карим Бензема заплашва да отиде

...
Лошото момче на френския футбол Карим Бензема заплашва да отиде
Коментари Харесай

Френският министър Дарманин спори с футболиста Карим Бензема в спора за Газа

Лошото момче на френския футбол Карим Бензема заплашва да отиде в съда, откакто вътрешният министър Жералд Дарманин го упрекна във връзки с мюсюлманското приятелство.

Министърът реагира на забележките, направени от Бензема в X, някогашен Twitter, в които той насочи молебствия към хората от Газа като „ още веднъж жертви на несправедливи бомбардировки, които не щадят нито дамите, нито децата “. нападателят беше „ добре прочут с връзките си с Мюсюлманското приятелство “.

„ Ние се борим с хидрата, което е Мюсюлманското приятелство, тъй като основава атмосфера на джихадизъм ", сподели той пред десния новинарски канал CNews.

Футболистът, който в този момент живее в Саудитска Арабия и играе в Саудитската професионална лига, упълномощи парижкия си юрист да издаде безапелационен отвод - и да заплаши със правосъдни дейности против господин Дарманин за клюка.

" Карим Бензема в никакъв случай не е имал минимум връзки с тази организация ", сподели Хюг Vigier.

" Молитвата за цивилно население, живеещо под бомби... не е нито агитация за Хамас, нито съучастничество в тероризма, нито акт на съдействие.

" Това е естествено съчувствие в лицето на това, което доста хора квалифицират като военни закононарушения... само че което по никакъв метод не омаловажава ужаса на терористичните дейности на [Хамас], осъществени през октомври 7 “, сподели той.

Той сподели, че Карим Бензема също обмисля правосъдни дейности против десния народен представител Надин Морано, която го разказа като „ детайл на агитация за Хамас ".

Говорейки по-късно по BFMTV, вътрешният министър отхвърли да отстъпи - сподели, че ще отдръпна мненията си единствено в случай че футболистът разгласява още един туит, оплакващ ислямиста от предишния петък ликвидиране на преподавател в Арас.

" [Мюсюлманското] приятелство е подло. Той употребява всички налични средства в нашето общество, с цел да популяризира посланието си за непоколебим ислям... Да не виждаш това значи да си доверчив. Нека спрем да бъдем наивни! "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР