Лошият сън силно влияе върху това кои храни избираме през

...
Лошият сън силно влияе върху това кои храни избираме през
Коментари Харесай

Какво издава апетитът за сладко?

Лошият сън мощно въздейства върху това кои храни избираме денем. Хората с неприятно качество на съня постоянно избират и имат предпочитание за по-лоши и нездравословни храни.
Липсата на сън визира доста от виталните ни функционалности и с течение на времето може да аргументи разстройства и болести, осведоми Локално.мк.
Проучване на Северозападния университет в Чикаго открива, че когато спим неприятно или незадоволително през нощта, ние сме по-склонни да ядем чипс, сладкиши и шоколади на идващия ден, добавя БГНЕС.
Когато сънят е нарушен, избрани елементи на мозъка не получават задоволително информация, което алармира, че няма задоволително сила. И най-бързият метод да се случи това са тъй наречените „ фаст фууд “, които обезпечават незабавна сила - тъкмо това, от което се нуждае тялото.
По време на опита са тествани мъже и дами на възраст сред 18 и 40 години в две групи. Едната е спяла 7-8 часа през нощта, другата по-малко от 6 часа.
Онези, които били с по-малко сън, са консумирали нездравословни храни, цялостни с калории и захари, до момента в който тези с задоволително сън са комбинирали вярно храната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР