Лошият дъх създава не само дискомфорт, но и издава наличието

...
Лошият дъх създава не само дискомфорт, но и издава наличието
Коментари Харесай

Ако имате лош дъх, вероятно сте застрашени от това заболяване

Лошият мирис основава освен дискомфорт, само че и издава съществуването на здравословен проблем - от негоден зъб до чернодробно заболяване и диабет.

Диабетът се предизвиква от високи равнища на захар в кръвта, което води до разнообразни затруднения. Но не всеки път е елементарно да се разбере дали сте изложени на риск от заболяването или не. Вероятно рискът при вас е по-висок, в случай че забележите неприятни промени в дъха си.

Повечето случаи на това заболяване са в следствие от невъзможността на тялото да създава задоволително от хормона инсулин или да реагира на него.

Инсулинът е нужен за преобразяване на кръвната захар в сила. Без задоволително хормони количеството захар в кръвта може да продължи да се усилва и по едно и също време с това покачва риска от сърдечни болести или увреждане на нервите.

При някои пациенти миризмата на ацетон в устата издава диабет. Тази смяна е породена от развой, прочут като диабетна кетоацидоза, който е обвързван с високи равнища на кръвната захар.

При намаляване равнищата на инсулина животозастрашаващите кетони стартират да се натрупват в кръвта. Пациентите с диабет би трябвало постоянно да ревизират кръвната си захар. Но в тази ситуация е най-важно е да вземат ограничения още при първи признаци на диабетна кетоацидоза.

Това е сериозен проблем, който визира най-вече хора с диабет вид 1, само че от време на време може да засегне хора с диабет вид 2. 

Симптомите на диабетна кетоацидоза включват - уриниране по-често от нормално, нараснала жадност, гадене, коремна болежка и мирис с мирис на ацетон или ферментирали плодове.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР