Лошият дъх може да доведе до редица затруднения в социалните

...
Лошият дъх може да доведе до редица затруднения в социалните
Коментари Харесай

Как да се отървем от лошия дъх

Лошият мирис може да докара до редица усложнения в обществените контакти. Един от главните проблеми е, че носителят му постоянно не може да го усети самичък. Изследванията сочат, че към 50% от популацията страда от халитоза (медицинският термин за неприятен дъх), до момента в който други 95% с е сблъскват с това положение понякога.
 Цитрусовите плодове, неприятният мирис, насекомите и изгодите от техните кори
Защо да не изхвърляме обелките от цитрусовите плодове

Полезни и откакто сме изяли плодовете

За страдание не можем да бъдем сигурни, че с по-често миене на зъбите и прилагане на вода за уста, ще се избавим от неприятния мирис, само че пък е значимо да поставяме някои старания, в случай че желаеме да ограничим миризмата.

Ако не ги измиваме задоволително добре и не използваме конец, то храната остава върху тях и стартира да се разгражда от бактериите , а оттова се получава и неприятния мирис. Затова е изключително значимо да ги измиваме съвършено преди да си легнем. Според доктор Ейда Купър, която дава своите препоръки пред Business Insider, не трябва да подценяваме и изчеткването на езика . А постоянно го вършим.
 Снимка 583284

Бактериите се натрупват в задната повърхнина на езика ни и също могат да причинят мощна миризма. Зъболекарката припомня и какъв брой е значимо да не забравяме да пием доста вода . Когато устата ни стане по-суха, имаме по-малко слюнка, а тогава храната и бактериите се задържат в устата ни за доста по-дълъг интервал от време.

Впрочем, кафето, алкохолът, пушенето и даже някои медикаменти също могат да доведат до изсушаване на устата, а оттова и до по-неприятна миризма. Хубаво е да ги заобикаляме, когато това е допустимо.
 Кафето, газираната вода, причинителите на неприятен мирис и по какъв начин да се оправим с тях
Неочакваните аргументи за неприятен мирис

За някои даже не допускаме

Някои билки също оказват помощ. Дъвчeнeтo нa cypoв мaгдaнoз ecтecтвeнo пoчиcтвa и пoмaгa дa ce oтъpвeм oт неприятния мирис. Kapдaмoнът cъщo e eфeĸтивeн, както и пиенето на някои чайове, като чepeн, зелен и ментов да вземем за пример.
 Снимка 583286

Ако установим, че поддържаме безупречна хигиена, само че непрестанно би трябвало да използваме вода за уста, която в действителност неведнъж единствено прикрива неприятната миризма, евентуално имаме по-сериозен проблем. В този случая е в действителност значимо да се консултираме със своя ортодонт при първа опция, прецизират от
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР