Лошият дъх или хилатозата, както е медицинският термин, е неприятно

...
Лошият дъх или хилатозата, както е медицинският термин, е неприятно
Коментари Харесай

4 причини за лош дъх и как да се справите

Лошият мирис или хилатозата, както е медицинският термин, е неприятно положение – най-много за близките.

Понякога това може да се окаже знак за съществени проблеми, по тази причина не го подценявайте.

Ето кои може да са аргументите за неприятния мирис:

1. Ако ядем прекомерно доста пикантни и люти храни.

Чесънът, лукът, лютите чушки остават неприятна миризма в устата ни. Причината се крие най-много във обстоятелството, че тези храни се всмукват в кръвообращението ни. Ето за какво евентуално сте забелязали, че колкото и да си миете зъбите, миризмата остава.

2. Ако не мием зъбите си постоянно.

Необходимо е да отделяме нужното време и да демонстрираме самообладание в грижата за нашите зъби. Не единствено че е значимо да ги мием два пъти дневно, само че също и да употребяваме вода за уста. Ако не го вършим постоянно, се натрупва зъбен камък, който е главен източник на противен мирис.

3. Ако имаме здравословни проблеми.

Най-честата причина е така наречен суха уста, или както е известно това положение на медицински език - КсеростомияПрочети още на: ксеростомия. Това е положение, при което не произвеждаме задоволително слюнка. Намалението на слюнчената секреция може да бъде преходно или непрекъснато като резултат на разнообразни аргументи: психогенни (депресия, стрес), хронични болести, лъчелечение, банкет на лекарства, които понижават продукцията на слюнка. При здравите лица дневната продукция на слюнка варира в рамките на половин литър до литър и половина. В нея се съдържат белтъци, електролити, гликопротеини и други нискомолекулни субстанции, които съставляват общо 1% от размера на слюнката. Останалите 99% са вода. Тя има антибактериални свойства.

4. Лоша диета.

Неподходящата диета може да докара до съществени проблеми. Агресивните диети нормално са небогати на карбохидрати. Организмът ни стартира да употребява всичките си ресурси от протеини, с цел да генерира сила, което от своя страна води до засилено произвеждане на кетони, които могат да са виновни за неприятния мирис.

Какво можем да създадем?

Трябва да почистваме постоянно устата си, да мием зъбите, да почистваме с интердентални четки и с конец, да употребяваме вода за уста. Консултация със стоматолог би била потребна.

Ако дъвчете дъвка, изберете дражетата без захар, а не лентичките.

Пийте доста вода, с цел да избегнете сухотата в устата.

Яжте повече кисело мляко.

Консумирайте всеки ден зелен чай.

Ако неприятният мирис остава и не се повлиява от нищо, то е добре да обмислите посещаване при доктор. Понякога това положение няма нищо общо с устната ни хигиена, а приказва за други, по-сериозни проблеми.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР