Лошият дъх е способен да съсипе социалния ни живот. Той

...
Лошият дъх е способен да съсипе социалния ни живот. Той
Коментари Харесай

Защо сутрин винаги имаме лош дъх

Лошият мирис е кадърен да съсипе обществения ни живот. Той кара другите да ну гледат като хора, които не поддържат добра хигиена. А от време на време за него има и аргументи, за които евентуално не се и замисляме. Особено когато става въпрос за неприятния ни мирис рано заран.

Според Сали Дж. Крам, пародонтолог от Вашингтон, неприятният мирис заран се дължи на изсъхването на устата ни, до момента в който спим. Без влага, бактериите, които предизвикват неприятната миризма, се развъждат, което въздейства и на дъха ни. Хъркането или дишането през устата могат да влошат казуса.

Освен това има редица медикаменти, които предизвикват сухота в устата. Те могат да създадат обстановката още по-неприятна, изключително в случай че се одобряват тъкмо преди лягане, споделя пародонтоложката пред Everyday Healt.
 Снимка 481023

Хранителният ни режим също не е за подценяване. Ако обичаме да си похапваме повечко чесън или лук преди лягане, би трябвало да имаме едно мислено, че има остатъчен резултат даже часове по-късно.

Стъпките за битка с неприятния утринен мирис са добре известни. Това са наложителното миене на зъбите и почистването им с конец преди лягане и когато се събудим, както и да не забравяме да четкаме езика си всякога, когато мием зъбите си. Бактериите обичат да се събират на гърба на езика и по тази причина е доста значимо да го почистваме постоянно.

Ако използваме вода за уста, би трябвало да се уверим, че се жабуркаме съгласно целесъобразната дълготрайност - нормално 30 секунди. Ако го вършим по-кратко, не си даваме задоволително време, с цел да подейства и убие микробите. Препоръчително е да пием и малко вода преди да си легнем, което също ще спомогне да имаме една концепция по-свеж мирис на сутринта.
 Кафето, газираната вода, причинителите на неприятен мирис и по какъв начин да се оправим с тях
Неочакваните аргументи за неприятен мирис

За някои даже не предполагаме
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР