Лош ден за парламента и държавата. Така лидерът на БСП

...
Лош ден за парламента и държавата. Така лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова: Работата на НС се блокира, защото ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ се договарят за постове и пари

Лош ден за Народното събрание и страната. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира желаните две 30-минутни почивки от депутати от началото на днешното пленарно съвещание. Пред публицисти тя съобщи, че работата на Народното събрание се блокира, тъй като от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ се договарят за постове и пари.

По-рано пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски още веднъж напомни, че Движение за права и свободи не взе участие в сглобката, а поддържа евроатлантическото болшинство.

" Движение за права и свободи не взе участие в тази сглобка - нито имаме министри, нито имаме заместник-министри, нито желаем да имаме. Ние поддържаме евроатлантическото болшинство в Народното събрание и евроатлантическото държавно управление, тъй като няма друго. Видяхме до какво водят служебните държавни управления - до цялостна съсипия ", разяснява Пеевски.

Той уточни, че от Движение за права и свободи към този момент са декларирали поддръжка за приемане на правилник, по който да бъдат попълнени регулаторните органи. За него предходната седмица съобщиХристо Иванов след срещата им в лидерски форматс присъединяване на финансовия министър Асен Василев, който е и съпредседател " Продължаваме Промяната - Демократична България ", водача на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Борисов пъкопредели като цялостна нелепост изказванието, че желаят да съборят държавното управление. По думите му до момента решенията на Министерския съвет са най-меко казано слаби и по тази причина се е налагало в Народното събрание да се поема тежестта на държавното управление. Борисов напомни рецесията със зърнопроизводителите и енергетиката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР