Лорикетата е чудесна пъстроцветна и бъбрива птица, чудесен вариант за

...
Лорикетата е чудесна пъстроцветна и бъбрива птица, чудесен вариант за
Коментари Харесай

Съвети при хранене на папагал Лори

Лорикетата е чудесна пъстроцветна и бъбрива птица, превъзходен вид за домакински любим. За да бъде здрав и радостен, папагалът би трябвало да получава пълноценна и добре уравновесена храна. Като такава може да се дефинира храната, която е най-близо до храненето в естествената му среда.

Лори отделя доста време за хранене, заран с тази активност може да бъде заета до 4 часа. Папагал Лори се храни главно с плодове, пъстър прашец и нектар, когато живее на независимост. Обича нектар от евкалипт и с това спомага и за опрашването на дървото в Австралия. Кокосовите орехи, папаята и мангото са също обичана част от менюто и дъговата лорикета не се отхвърля от тях, когато плодоядните прилепи към този момент са отворили плода.

Лорикетите на независимост са привикнали с хората и обичат сладките неща, с които ги хранят. В Сидни хората им дават самун и мед, което не е изключително вярно, тъй като предизвика някои болести при птицата. Макар да не е настроена от природата да яде сладкиши, птицата не ги отхвърля, когато стопаните ги оферират. Детските храни и течните зърнени храни, подсладени с мед, захар или конфитюр са уместно предложение да бъде поглезен домашният любим.

Всички екзотични плодове, от които може да се извлече сок също са добра концепция за хранене на папагал Лори. Пресните натурални сокове са доста желани от лорикетата и са еквивалент на цветния нектар в естествената им среда.

Друг деликатес за Лори са части настъргано пилешко месо, бисквити от пшеничен самун, който преди този момент би трябвало да се накисне в медена напитка или подсладен билков чай.

Лоритата обичат листата на глухарчето, детелината, цъфтящите върбови клончета и тези на овощните дръвчета.

Сухите фуражи от семена, които се оферират в комерсиалната мрежа, са подобаващи и би трябвало да участват в менюто всеки ден, само че е добре порциите да са дребни и да се сервират няколко пъти.

 Съвети при хранене на папагал лори Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Не бива да се не помни, че Лорито има потребност от вода и да му се сервира всеки ден прясна и чиста вода.

Доброто хранене на папагала се вижда и по оперението на птицата. Добре гледаната Лори радва с ярки и красиви цветове.

Прочетете също и за темперамента на папагал Лори.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР