Лорън Шмит ще адаптира романите The Witcher на полския писател

...
Лорън Шмит ще адаптира романите The Witcher на полския писател
Коментари Харесай

Създателката на The Defenders и Daredevil прави адаптация на The Witcher за Netflix

Лорън Шмит ще приспособява романите The Witcher на полския публицист Анджей Сапковски за Netflix . Шмит е известна като сценарист и продуцент на сериалите The Defenders и Daredevil по комиксите на Marvel, които също вървят по стрийминг услугата.

В литературна форма поредицата The Witcher обгръща осем романа и няколко описа за група вещери, главен от които е добре познатия на геймърите Гералт от Ривия. Първите разкази са оповестени още през 80-те години в полското списание за научна фантастика Fantastyka.Този цикъл, както и другите му произведения, вършат Сапковски най-известния създател на фентъзи в Полша от 1990-те. През 2016 година му е връчена Световната премия за фентъзи.

Романите дадоха основа на три видео игри, няколко настолни игри и ТВ сериал от 13 епизода, който се излъчи по полската телевизия през 2002 година Досега бяхме чували клюки за киноадаптация по The Witcher, само че явно проектите са изоставени за сметка на ТВ сериал, който ще се стриймва по Netflix. Компанията удостовери продукцията още през май, само че до момента не знаехме нищо друго за плана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР