Lonely Planet обяви списъка си с най-добрите дестинации за пътуване

...
Lonely Planet обяви списъка си с най-добрите дестинации за пътуване
Коментари Харесай

Български град в Топ 10 на най-добрите дестинации за почивка през 2025

Lonely Planet разгласи листата си с най-хубавите дестинации за пътешестване за 2025 година. Тя се оглавява от известната Тулуза, която основателно заема първото място за отмора.

Тази година светлината на прожекторите е върху по-малко известни точки по целия свят.Първите 10 града са определени въз основа на няколко категории, в това число тяхната новост, неповторими прекарвания, така наречен " уау фактор “ и непрекъснат блян към резистентност и многообразие.

Освен оживените крайбрежия на канала в Тулуза, в листата с най-хубавите градове на Lonely Planet попадат Пудучери в Индия, за тези, които обичат екзотичните и спокойни плажове, и Банско, България, който си е спечелил славата на курорт с налични цени за феновете на ски спортовете и положителните писти.

" Банско е известен ски курорт в България. Той се обрисува като целогодишна световна дестинация за туристи през 2025 година. Макар градът е добре прочут като зимна туристическа дестинация, той има какво да предложи и през лятото. Атракциите, които предлага, включват туристически пътеки в Национален парк Пирин, който е обект на международното завещание на ЮНЕСКО, вкусна храна в обичайни български механи, както и разходка из остарелия град и запознаване с историческите монументи в Банско и покрайнините му ".

Вижте класацията на Топ 10-те града - най-хубави дестинации за отмора:

1. Тулуза, Франция

2. Пондичери, Индия

3. Банско, България

4. Чианг Май, Тайланд

5. Генуа, Италия

6. Питсбърг, Съединени американски щати

7. Осака, Япония

8. Куритиба, Бразилия

9. Палма де Майорка, Испания

10. Едмънтън, Канада
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР