Лондонското сити като гръм от ясно небе прогледна какво означава

...
Лондонското сити като гръм от ясно небе прогледна какво означава
Коментари Харесай

Бум - бум времена: Какво би означавала Трета световна война за инвеститорите

„ Лондонското сити като гръм от ясно небе прогледна какво значи началото на войната “. С този откъс от обява на „ The Economist “ с дата 1 август 1914 година, ректорът на Бургаския свободен университет проф. Милен Балтов сложи на фокус пред слушателите на Дарик Югоизток тематиката: „ Какво би означавала Трета международна война за вложителите “. В авторското предаване „ Икономистът приказва “ той подчертава върху тестванията за международната стопанска система по време и след двете международни войни, ясната логичност в настъпилите финансовите земетресения и сложи на дневен ред въпроса: Ще бъдат ли използвани уроците на историята през днешния ден, в изискванията на световна неустановеност?

Проф. Балтов насочи вниманието върху пагубния сюжет от нахлуване в Трета международна война на фона на военната инвазия на Русия в Украйна, почнала преди близо две години, рецесията в Газа, която заплашва да трансферира границите, рискът от ескалация на напрежението и възможен конфликт междуКитайиТайван.

Несигурността, уточни проф. Балтов, се ускорява още повече и от един източник в уравнението, чужд и при двете войни- нуклеарното оръжие, което в съответния случай, дори и да не се преглежда в най-апокалиптичния му вид, а като лимитирано присъединяване, ще промени резултата от тази формула в друга посока.

Каква щереакцията на финансовите пазари в изискванията на риск от световен спор, по какъв начин възможен колапс ще се отрази на придвижването на валутните, паричните и облигационните потоци, какви са опциите и каква е най-сигурната инвестиция, чуйте проф. Милен Балтов в „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР