Лондонското летище Хийтроу (Heathrow) повиши прогнозата си за броя на

...
Лондонското летище Хийтроу (Heathrow) повиши прогнозата си за броя на
Коментари Харесай

Хийтроу повиши прогнозата си за броя на пътниците, но не очаква печалба

Лондонското летище " Хийтроу " (Heathrow) увеличи прогнозата си за броя на обслужените пасажери за 2022 година до 52,8 милиона души, което е 65% от равнищата, регистрирани преди пандемията от ковид, заяви Ройтерс.

Ревизираното нагоре нарастване на пътникопотока е вследствие на засилено търсене на пътувания за отдих и развлечения, въпреки да се чака броят на пасажерите да спадне доста след края на лятото.

Летището, което регистрира поправена съществена облага от 273 милиона паунда (348 милиона долара) за първото тримесечие на годината, заяви, че не чака да се върне към облага и дивиденти през актуалната година, защото кумулативните загуби вследствие на пандемията надвишиха 4 милиарда лири (5,08 милиарда долара).

Главният изпълнителен шеф на " Хийтроу " Джон Холанд-Кей разяснява, че на английския туристически пазар има търсене на градски почивки и ваканции на плажа, само че вероятностите след лятото към момента са несигурни.

" Хийтроу " възнамерява да назначи повече от 1000 нови чиновници по сигурността. Освен това летището оказва помощ на самолетните компании, чиновниците по наземното обслужване на самолетите и търговците на дребно да запълнят над 12 000 вакантни работни места, заяви още Холанд-Кей.

През последните седмици някои английски летища се бореха да усилят личния състав си, с цел да се оправят с възобновяване при търсенето на пътувания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР