Лондонските Брентфорд и Фулъм играят при нулево равенство на Уембли

...
Лондонските Брентфорд и Фулъм играят при нулево равенство на Уембли
Коментари Харесай

Брентфорд 0:0 Фулъм, гледайте сблъсъка за влизане във Висшата лига тук!

Лондонските Брентфорд и Фулъм играят при нулево тъждество на " Уембли " във финалния плейоф за влизане във Висшата лига. Крайният победител ще се причисли към Лийдс и Уест Бромич, които си извоюваха директна промоция за елита на британския футбол. Фулъм се стреми да се завърне измежду най-хубавите след едногодишно заточение в Чемпиъншип, а Брентфорд не е бил в елитната дивизия от цели 73 години.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Не е инцидентно, че финалът на плейофите в Чемпиъншип е определян за най-скъпия мач в международния футбол. Експертите пресмятат, че в случай че победи довечера, Брентфорд ще забогатее с към 160 млн. паунда в идващите три години. Огромната сума се образува от приходите от тв права и така наречен " парашутни заплащания ", в случай че даден отбор изпадне от Висшата лига още след първия сезон. При триумф на Фулъм, " котиджърс " ще си подсигуряват най-малко 135 млн. паунда.

В хода на постоянния сезон Брентфорд се показа доста по-постоянно, само че в последния кръг изпусна да грабне второто място след домакинско проваляне от Барнзли. В полуфиналния плейоф тимът на Томас Франк отстрани Суонзи след загуба с 0:1 като посетител и победа с 3:1 вкъщи. Фулъм пък в профил различен отбор от Уелс - Кардиф Сити (2:0, 1:2).

За Брентфорд след наказване се завръща левият бек Рико Хенри, а в предни позиции е избухливото трио Саид Бенрама, Брайън Мбеумо и Оли Уоткинс. Тримата вкараха общо 58 гола в постоянния сезон. Единствената изненада в състава на " пчеличките " е появяването на Джош Дасилва вместо Емилиано Маркондес в халфовата линия.

Мениджърът на Фулъм Скот Паркър е предпочел Абубакар Камара пред Антони Нокер, а Денис Одой ще работи в дясната зона на отбраната вместо Сайръс Кристи. Голмайсторът на отбора Александър Митрович е възобновен от травмата си, само че е оставен на аварийна пейка, а в предни позиции започват Камара, Боби Рийд и Неескенс Кебано.

През постоянния сезон Брентфорд реализира две победи против Фулъм - 1:0 и 2:0.

Чемпиъншип, заключителен плейоф:

БРЕНТФОРД - ФУЛЪМ 0:0

БРЕНТФОРД (4-3-3): Рая; Далсгаард, Пинок, Янсон, Хенри; Норгаард, Йенсен, Дасилва; Мбеумо, Уоткинс, Бенрама
Мениджър: Т. Франк
ФУЛЪМ (4-2-3-1): Родак; Одой, Хектор, Рийм, Брайън; Кеърни, Х. Рийд; Камара, Онома, Кебано; Б. Рийд
Мениджър: С. Паркър

СЪДИЯ: М. Аткинсън
СТАДИОН: " Уембли " Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР