Лондонски стартъп започна да придава съвременен вид на ретро автомобили.

...
Лондонски стартъп започна да придава съвременен вид на ретро автомобили.
Коментари Харесай

Лондонска компания поставя електрически двигатели на ретро автомобили

Лондонски стартъп стартира да придава актуален тип на ретро коли. Но подмяната не е забележима, а се намира под капака на колата - под формата на електрически мотор. В бъдеще търсенето на сходни преобразувани коли надалеч няма да бъде инцидентно, тъй като точно през миналите дни в столицата на Англия бяха засилени ограниченията против въглеродните излъчвания.

Когато притежателят на този реставриран „ Морис Майнор “ от 1953 година Матю Куитър завърти ключовете, вместо шума на мотора с вътрешно горене, той долавя единствено леко електрическо жужене. Това е тъй като този паметен английски автомобил е напълно електрически.

С помощта на 13-киловатова батерия колата може да измине към 64 км. с едно зареждане. Максималната скорост, която може да развие, е близо 90 км/ч. Матю е и създателят на компанията, трансформирала десетки коли в електрически.

Някои от моделите са класики от 60-е години на предишния век.
Матю Куитър - създател на компанията: Когато настъпя съединителя и превключа на четвърта, звукът от скоростната кутия изчезва.
Модификацията е надалеч от евтина.

 "Зелена светлина ": Модерните ретро електрически автомобили
Ето до каква степен я докара преходът към електромобилността. На новоотрития автосалон в Женева никой от производителите не може да си разреши лукса да не изка...

Цената за напълно превръщане е към 20 000 английски лири и лишава от три до шест месеца. Но стартъпа има проекти да пусне в продажба по-евтини комплекти за лично превръщане.
Матю Куитър - създател на компанията: Във Англия 37 млн. автомобила се движат по пътищата. А в международен мащаб несъмнено надвишават един милиард. Дори и да се движим към понижаване на вредените излъчвания, какво ще вършим с тези коли? Защо да ги бракуваме, като можем да ги използваме?
На 8 април Лондон вкара нови, по-строги ограничения против въглеродните излъчвания. Засега те ще обгръщат единствено някои централни квартали на мегаполиса, само че участниците в акцията имат за цел вбъдеще регулациите да важат за целия град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР