Лондонската полиция в петък отрече обвиненията, че за нарушенията на

...
Лондонската полиция в петък отрече обвиненията, че за нарушенията на
Коментари Харесай

Лондонската полиция отрича за натиск в разследването на ковид партитата на Даунинг стрийт

Лондонската полиция в петък отхвърли обвиняванията, че за нарушаванията на наложените в страната пандемични блокади на " Даунинг стрийт ", които сложиха бъдещето на премиера Борис Джонсън в заплаха, заяви Агенция Франс Прес.

Докладът от следствието към момента не се е появил, което провокира спекулации, че управляващите може да предотвратят появяването на цялостни детайлности.

Говорителят на Джонсън отхвърли, че се вършат опити за интервенция.

Столичната полиция сподели в изказване в петък вечерта: " Не сме забавили този отчет и времето за публикуването му е въпрос на екипа за следствие на кабинета ". Полицията заяви късно в петък, че детективите, ръководещи следствието, са получили материалите, които са поискали от кабинета и ще ги прегледат " в детайли " и " без боязън или желания ".
 Борис Джонсън няма да подава оставка - справял се с работата си
Борис Джонсън няма да подава оставка - справял се с работата си

Британският министър председател припомня, че е взел доста сложни решения

Лицата, обвинени в нарушение на наредбите , ще бъдат помолени документално " да обяснят своите дейности, в това число дали считат, че имат рационално опрощение ".

Полицията съобщи, че не желае да се появяват детайлности, до момента в който проверяват евентуални нарушавания .

Те споделиха, че са поискали отчетът на кабинета да направи " минимално позоваване " на съответните събития, " с цел да се избегне всякакво увреждане на нашето следствие ".

Разкритията на " партийната врата " са видели апели към Джонсън да напусне, заради необятно публикувания публичен и политически яд по отношение на нарушаването на разпоредбите, които самото държавно управление е сложило.

Забавянето на отчета даде на премиера глътка въздух, като той даде обещание да се обърне към Народното събрание незабавно щом бъде оповестен. Но множеството депутати са в изборните си региони в петък и не се чака да се върнат до понеделник.
 Британското държавно управление упрекнато в
Британското държавно управление упрекнато в " изнудване ", с цел да задържи Джонсън на власт

Високопоставен народен представител от торите насочи обвиняванията

Припомняме, че медиите оповестиха за, само че не излиза наяве какъв брой от тях ще бъдат разследвани от полицията.

BBC осведоми, че комисарят Кресида Дик ще проверява, в това число празненството за рождения ден на министър-председателя от юни 2020 година Говорителят на Джонсън към този момент съобщи, че министър председателят не счита, че е нарушил законите за Covid-19, осведоми BBC.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР