Лондонската полиция е в състояние на повишена готовност след съобщения

...
Лондонската полиция е в състояние на повишена готовност след съобщения
Коментари Харесай

Лондонската полиция е в повишена готовност след хакeрска атака

Лондонската полиция е в положение на нараснала подготвеност след известия за забранен достъп до база данни на нейни чиновници, съобщи БНР.

Таблоидът " Сън " първи заяви за хакването на данните и добави, че 47 000 чиновници на лондонската полиция са били известени за евентуално откриване на техни фотоси, имена и звания.

Киберпрестъпниците са съумели да обхванат в IT системите на компания, която дава отговор за отпечатването на пропуски за личния състав и други документи, свързани с работата на служителите на реда. Рик Прайър, заметник-председател на Федерацията на столичната полиция, е представен от Би Би Си и Скай нюз да споделя, че се води следствие по отношение на изнесената информация.

Той добавя, че в случай че тази информация попадне в " несъответствуващи ръце ", вредите за полицията могат да бъдат извънредно огромни и респективно да провокират угриженост и яд у самите служители на реда. Това обаче не е първият случай с откриване на полицейска информация. Преди няколко седмици Полицейската работа на Северна Ирландия призна, че по простъпка е разгласила персонална информация за всички свои 10 000 чиновници въз основата на закона за свободен достъп до информация. Полицията на графствата Норфолк и Съфолк по-късно разгласи, че по простъпка е предоставила информация за повече от 1200 души, в това число жертви и очевидци на закононарушения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР