Лондонската фондова борса (LSE) обяви днес, че води ексклузивни преговори

...
Лондонската фондова борса (LSE) обяви днес, че води ексклузивни преговори
Коментари Харесай

Лондонската борса преговаря за продажбата на фондовия пазар в Милано

Лондонската фондова борса (LSE) разгласи през днешния ден, че води извънредни договаряния с паневропейския борсов оператор Юронекст (Euronext) за продажба на Миланската фондова борса, съобщи Франс прес.

Швейцарският оператор СИКС Груп (SIX Group) и немският Дойче бьорзе (Deutsche Bоrse) потвърдиха, че са създали свои оферти. Лондонската фондова борса прецизира, че по никакъв начин не е несъмнено, че от тези договаряния ще излезе договорка и че всяка евентуална продажба ще зависи от резултата от оценката на Европейската комисия за закупуването на американската група за финансови данни Рефинитив (Refinitiv).

В края на юли Лондонската фондова борса заяви, че има намерение да продаде Миланската борса, с цел да може Брюксел да утвърди придобиването на Refinitiv за 27 милиарда $. Опасявайки се от негативно отражение върху конкуренцията, Европейската комисия разгласи в края на юни, че стартира задълбочено следствие по плана за придобиване на Refinitiv, разгласен през лятото на 2019 година. Централата на Refinitiv е в Ню Йорк. Тя е известна със своя терминал Ейкън (Eikon), един от водещите международни снабдители на данни за експерти по пазарите с над 40 000 компании, които са му клиенти в 190 страни. 

Сделката обаче може да се провали, в случай че не бъде подписана до 31 май 2021 година.

Операцията е голяма за Лондонската фондова борса, която ще би трябвало да даде 14,5 милиарда $ капитал и да поеме дълг от към 12,5 милиарда $, съгласно съглашение с акционерите на Refinitiv - фондове, ръководени от Блекстоун (Blackstone) и канадско-американската медийна група Томсън Ройтерс. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР