Лондончани и гостите на британската столица ще се сблъскат с

...
Лондончани и гостите на британската столица ще се сблъскат с
Коментари Харесай

Билетите за метро и автобус в Лондон с най-голямо повишение от десетилетие

Лондончани и гостите на английската столица ще се сблъскат с най-голямото нарастване на цените на билетите за метро и рейс от идващия месец, разгласи кметът Садик Хан.

Цените на градския превоз ще се покачат с до 30 пенса на пътешестване (около 36 евроцента), според от часа и зоната, като измененията влизат в действие от началото на март.

Средното нарастване на цените на билетите е с 4.8 % - най-голямото, откогато Борис Джонсън подвигна цените, до момента в който заемаше поста кмет през 2012 година

Ръстът на цените се постанова поради дефицита на финансиране от 1.5 милиарда паунда (1.8 милиарда евро) на Transport for London през идващите две финансови години заради пандемията от COVID-19 и спада на пасажерите.

„ Тъй като финансите на TfL бяха унищожени от пандемията, държавното управление сложи строги условия, като част от покупко-продажбите за незабавно финансиране, с цел да се поддържат главните транспортни услуги в Лондон “, сподели Садик Хан.

„ Бяхме принудени да заемем тази позиция поради държавното управление и метода, по който то продължава да отхвърля да финансира вярно TfL, само че направих всичко по силите си, с цел да подкрепям цените допустимо най-достъпни, “ добави кметът, представен от The Independent.

Хан съумя да замрази цените на еднократните билети за рейс и метро през първите си четири години като кмет, само че имаше нарастване от към 2.6% през март предходната година.

Повишението в цените на билетите е последното от поредицата поскъпвания, които ще ударят Обединеното кралство. От идващия месец цените на жп билетите, да вземем за пример, ще скочат с 3.8 %.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР