Лондон влезе в топ 10 на най-скъпите за чужденци градове

...
Лондон влезе в топ 10 на най-скъпите за чужденци градове
Коментари Харесай

София скочи с шест места в класация на най-скъпите градове за чужденци

Лондон влезе в топ 10 на най-скъпите за чужденци градове в света, съобщи ДПА.

Градът се е изкачил с девет позиции от предходната година, достигайки на осмо място в класацията на компанията за управническо консултиране " Мърсър " (Mercer) за 2024 година по разноски за живот.

Поставен тъкмо под Ню Йорк в листата, разноските на чужденците, работещи в Лондон, се усилват поради фактори, включващи общите разноски за живот и цените на наемите.

Хонконг резервира първото място в тазгодишната ранглиста, следван от Сингапур. Швейцарските градове Цюрих, Женева и Базел допълват първата петица градове.

Кой е най-скъпият град за първокласни артикули и услуги

Париж е класиран на 29-то място, а Дъблин - на 41-во.

Други скъпи градове в Европа са Копенхаген (11), Виена (24) и Амстердам (30).

 istock istock
В класацията столицата на България - София се изкачва с шест места и заема 162-а позиция. Румънската столица Букурещ е малко по-напред - заема 155-о място.

Индексът включва 226 града по целия свят. Той мери сравнителната цена на повече от 200 продукта на всяко място, в това число превоз, храна, облекло, домашен артикули и развлечения.

За региона на Южна Америка Монтевидео в Уругвай се подрежда като най-скъпото място за интернационалните чиновници под номер 42. Следван е от Буенос Айрес (77 място, което е спад с 32 места) и Сао Пауло (124). Струва си да се означи, че като се изключи че столицата на Аржентина стана по-евтино място за живеене, Сантяго в Чили също падна със 73 места до 160-то място в листата.

Абуджа в Нигерия е класирана последна, като най-евтина столица в изследването, на номер 226.

Кой е най-скъпият град за чужденци в света

Изследването на " Мърсър " се прави, с цел да помогне на мултинационалните работодатели да възнамеряват компенсационни пакети за служащите.

Нарастващите жилищни разноски в доста градове по света, както и нестабилните инфлационни трендове, са предизвикателство за работодателите по отношение на пакетите за обезщетения на служащите, сподели компанията.

Тези фактори могат да затруднят работодателите да притеглят и задържат най-хубавите си чиновници и могат да усилят разноските за обезщетения и придобивки, да лимитират подвижността и да покачат оперативните разноски, се прибавя в отчета.


Ивон Трабер, световен началник на отдел " Мобилност " в " Мърсър ", съобщи: " Предизвикателствата, свързани с разноските за живот, оказаха доста въздействие върху мултинационалните организации и работещите за тях. Важно е организациите да бъдат осведомени за трендовете в разноските за живот и равнищата на инфлация, и да търсят информация от чиновниците по тези въпроси, с цел да ръководят дейно процесите. Високите разноски за живот могат да накарат служащите да трансформират метода си на живот, да понижат разноските си или даже да задоволят главните си потребности. "

Тя съобщи, че някои работодатели може да пожелаят да предложат компенсационни пакети, които включват жилищни надбавки или дотации, или да дават помощни услуги.

Десетте най-скъпи града в класацията за 2024 година са:

1. Хонконг

2. Сингапур

3. Цюрих, Швейцария

4. Женева, Швейцария

5. Базел, Швейцария

6. Берн, Швейцария

7. Ню Йорк, Съединени американски щати

8. Лондон, Англия

9. Насау, Бахамите

10. Лос Анджелис, Съединени американски щати.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР