Лондон отмени фойерверките по случай Нова година, защото кметът на

...
Лондон отмени фойерверките по случай Нова година, защото кметът на
Коментари Харесай

Лондон отмени фойерверките за Нова година заради коронавируса

Лондон анулира фойерверките по случай Нова година, тъй като кметът на английската столица счита, че пандемията пречи на събирането на такава група от хора, съобщи Франс прес.

"Тази година няма да има празнични фойерверки на вечерта на Новата година ", тъй като "не можем да си позволим събирането на навалица ", съобщи кметът Садик Хан пред частното радио Ел Би Си. Вместо това градът работи по основаването на събитие, на което жителите ще могат да се любуват в комфорта и сигурността на личните си жилища, пред тв приемниците си, добави той.

"В града няма да се случи нищо ", добави кметът. По този метод лондончани няма да бъдат подложени на прелъщение да нарушат правилото, забраняващо събиранията на повече от шестима души.

Англия е страната с максимален брой жертви на пандемията в цяла Европа, с над 41 600 смъртни случая, напомня Агенция Франс Прес.

Дания ще понижи допустимия брой участници в събирания от 100 на 50 души и ще подреди на питейни заведения и заведения за хранене да затварят рано поради засиленото разпространяване на COVID-19 в последно време. Това разгласи през днешния ден министър председателят Мете Фредериксен, представена от Ройтерс.

През последните седмици броят на новозаразените с ковид в Дания нараства, откакто страната смекчи ограничаващите ограничения, наложени сред месеците март и май.

През последните 24 часа националните здравни управляващи оповестяват за 454 нови случая, което приближава върха от април - 473 души.

Индексът на репродукция на вируса, който сочи приблизително какъв брой души се заразяват от един болен, в страната е 1,5 по думите на Фредериксен.

Барове и заведения за хранене ще би трябвало да затварят в 22 часа.

Новите ограничения влизат в действие от на следващия ден, 19 септември, и ще продължат до 4 октомври.

В момента рестриктивните мерки не са огромни, че да пернат обратно датската стопанска система. Те въпреки всичко ще обиден икономическата интензивност, тъй че възобновяване може да загуби скорост, показват специалисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР