Лондон критикува Доналд Тръмп, след като американският президент каза, че

...
Лондон критикува Доналд Тръмп, след като американският президент каза, че
Коментари Харесай

Нова размяна на нападки между Лондон и Вашингтон

Лондон подлага на критика Доналд Тръмп, откакто американският президент сподели, че посланика на кралството в Съединени американски щати е " доста тъп човек ", а премиера Тереза Мей е " глупава ", написа Би Би Си. " Приятелите си приказват почтено и аз ще направя по този начин ", сподели външният министър и претендент за министър председател на Англия Джереми Хънт.

" Тези мнения са неправилни и неуважителни към нашия министър председател и нашата страна ", сподели Хънт.

Доналд Тръмп направи мненията, откакто в медиите изтекоха дипломатически писма, които посланика на Англия в Лондон е изпращал до държавното управление като разбор на политическата обстановка.

В тях дипломат Ким Дарък написа, че държавното управление на Доналд Тръмп е " несръчно и неуместно ", а самият президент " излъчва неустановеност ".

Доналд Тръмп отговори на изявленията в медиите, като обиди сър Дарък, а за Тереза Мей сподели, че не е последвала съвета му за Brexit, а поела по " собствен, малоумен път ".

Джереми Хънт сподели, че в случай че бъде определен за министър председател, ще остави Ким Дарък на поста дипломат в Съединени американски щати.

След опасността на Доналд Тръмп, че " повече няма да работи " с Дарък, американския Държавен департамент пусна послание, че " ще продължава да работи с всеки упълномощен посланик, до момента в който не получи директиви от Белия дом или президента. "

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР