Лондон и Москва са известни с големи исторически събития. Но

...
Лондон и Москва са известни с големи исторически събития. Но
Коментари Харесай

Тиери Мейсан: Два свята, представени на 6 и 9 май...

Лондон и Москва са известни с огромни исторически събития. Но те имат разнообразни стойности. В Англия луксът и блясъкът на церемонията крият произхода на скъпи бижута, постоянно нахално крадени. В Русия церемонията по удостояване на мъчениците от Втората международна война е израз на подготвеност да създадат същата жертва в името на отечеството. В Лондон триумфът се мери с това, което получаваш за себе си. А в Москва, с това, което сте създали за своя народ.

Честванията на 6 май в Лондон и 9 май в Москва показват два непознати един на различен свята.

ЦЕРЕМОНИЯ Пожарна охрана КОРОНАЦИЯТА В ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

На 6 май станахме очевидци на коронацията в Англия на най-великия крал в света. Британската преса ни увери авансово, че той няма политически права, а единствено представителни функционалности. Така ли е? Тогава по какъв начин би могъл принцът на Уелс да трансформира дневния ред на Камарата на общините стотици пъти по време на ръководството на майка си и да търси отдръпването на въпроси, които не му харесват? Експерти ни твърдят, че това са били единствено дребни законопроекти, само че какво право е имал князът, а не народните представители, да ги считат за маловажни?

Принц Чарлз от Уелс стана настойник на Мюсюлманските братя, загадка политическа организация, основана от MI6 по време на колонизацията на Египет. Тя е неразрешена в доста мюсюлмански страни заради пробританските си терористични действия. През 1993 година той става патрон на Оксфордския център за ислямски проучвания, посредством който „ Братята “ и MI6 ще оперират в Близкия изток в традицията на Лорънс Арабски. Благодарение на усърдието на принц Чарлз, Лондон става Лондонистан, приютяващ водачите на „ Братята “, в това число саудитеца Осама бин Ладен. Принцът се срещна 120 пъти с монарсите от Персийския залив, които поддържаха тази организация.

В Уестминстърското абатство беше инсталиран бродиран заслон, с цел да не ослепят присъстващите от Бог, който слезе на земята по време на сакрализирането на краля от архиепископа на Кентърбъри.

КРАЯТ НА СВЕТА

Като Чарлз III, принцът на Уелс преди малко стана крал на Антигуа и Барбуда, Австралия, Бахамите, Белиз, Канада, Гренада, Ямайка, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея, Англия, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Сейнт Винсент и Гренадини, Соломоновите острови и Тувалу. Военни колони от неговите кралства маршируваха тържествено, с цел да го съпроводят до двореца.

Пристигнаха или изпратиха свои представители към 100 държавни и държавни ръководители. Официалните фрагменти на BBC не ги демонстрират. Те бяха просто някакви посетители.

Севернокорейците, сирийците и руснаците не бяха мечтани посетители на коронацията. Китайците бяха поканени, само че провокираха скандал, като изпратиха вицепрезидента Хан Джън, който беше показан в Обединеното кралство като виновен за антибританските репресии в Хонконг.

Церемонията се е трансформирала малко след деколонизацията на империята, на която „ слънцето в никакъв случай не залязва “. С изключение на обстоятелството, че няколко скъпоценни камъка, откраднати от Индия, бяха конфискувани от Короната.

Разбира се, неуместно е да се прави оценка церемонията от предишното по стандартите на новото време. Но британците са подхванали античните знаци, като че ли те към момента са допустими в 21 век. Например, превъзходен заслон от бродирана тъкан освен скриваше краля по време на помазването му от архиепископа на Кентърбъри, само че също по този начин не позволяваше на Божията светлина да заслепи присъстващите. Дали имаше някой, който в действителност да се опасява да не ослепее? След коронацията крал Чарлз III е провъзгласен за „ наместник на Бога на земята “. Как биха могли хората, изповядващи други религии да устоят на подобен маскарад?

Това празненство и атмосферата, която цареше на него, не приличаше на възкачването на трона на царя, а по-скоро на заравяне. Погребението на западния свят, преобладаващ над човечеството.

...

МОСКВА

На 9 май руснаците не честват военни завоевания отвън страната - те отдават респект на бойците, починали за родината си.

ДЕН НА ОТЕЧЕСТВОТО

Днес, 9 май, Русия празнува успеха на Съюз на съветските социалистически републики над нацизма. По време на Втората международна война руският народ страда не по-малко от поляците. 27 милиона души починаха, повече от половината от тях в борби. Общо това е всеки седми руски човек (в съпоставяне с 1 на 10 германци, 1 на 83 французи и 1 на 655 американци).

За да устои на врага, страната се сплоти. Първият секретар, Йосиф Сталин, освободи пандизчиите от Гражданската война (комунисти - дисиденти, меншевики бяха в ГУЛАГ). Той постави завършек на религиозните гонения и подписа съюз с православната черква. Така този драматичен интервал се трансформира в същото време в интервал на помиряване и национално единение.

Затова честването на 9 май е в същото време увещание за ужасите на войната и за това, че човек може да се отбрани единствено с обединяване и единение. В същото време руснаците са наясно, че „ интегралните националисти “, с които се бият в Украйна, са потомци на тези, които дружно с нацистите унищожаваха евреи, роми и славяни (според всеобщото мнение в Украйна, украинците не са славяни сами по себе си, а потомци на викингско племе - варяги, смесени със славяните).

От 2012 година милиони съветски жители вземат участие в шествията с портрети на своите родственици, дали живота си за родината. С това те показват своята лоялност към една и съща идея.

БЕЗСМЪРТНИЯТ ПОЛК

Традиционно от 1965 година руснаците също вземат участие в Деня на успеха на 9 май в шествия в чест на своите предци и прадядовци, починали в битката против нацистите. От 2012 година това шествие стана всекидневно за цялата страна и получи името „ Безсмъртният полк “. Днес не става дума толкоз за удостояване на мъртвите, а за това да действате като техни наследници, изразявайки готовността си да умрете, с цел да отбраните другите. Руснаците не са шовинисти, а патриоти, способни на всеотдайност.

Предвид заплахата от офанзиви от Украйна сходни паради няма да има в множеството райони тази година. Владимир Путин взе участие в тези събития, в това число в обичайния боен церемониал на Червения площад. На Запад го разказват като деспот, който живее в разкош, криейки се от хората. Но съгражданите му знаят, че това не е по този начин. Той принадлежи към съветската просвета и по тази причина, като тях, има вяра, че луксът не би трябвало да го кара да не помни, че е същият човек.

ДВА СВЯТА

Ако поданиците на крал Чарлз III бяха запленени от блясъка на кралските регалии, то съгражданите на президента Путин считат за неприлично да се украсяват с откраднати скъпоценности. За тях е скъпо единствено това, което човек е постигнал с труда си.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР