Лондон е най-скъпият град в света за наемане на склад,

...
Лондон е най-скъпият град в света за наемане на склад,
Коментари Харесай

Градовете с най-скъпи складови площи в света

Лондон е най-скъпият град в света за наемане на склад, сочат данни на консултантската компания Cushman & Wakefield, представени от Блумбърг.

Ръстът на цените в английската столица надминава този в нареждащите се на второ и трето място Хонконг и Сан Франциско на фона на мощното търсене на складови площи поради пандемията.

През 2020 година годишният наем на логистични площи в Лондон е коствал 24,9 $ за квадратен фут (268 $ за квадратен метър), което съставлява растеж от 13% на годишна основа.

Потребителите реагираха на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид с повече онлайн покупки, което накара търговците на дребно да усилят услугите за доставка, изключително в Европа, където комфортните логистични площи към този момент бяха необичайност.

„ Търсенето на площи става все по-силно “, съобщи в изявление Ник Престън, фонд управител в Tritax EuroBox, която има хранилища в Европа. „ Всичко опира до търсенето от електронната търговия и до подобряването на веригите за доставки “, сподели още той.

В Европа фирмите са наели рекордните 32 млн. кв. м складови площи през 2020 година, което съставлява растеж от 14% спрямо миналата, макар локдауните, които отчасти затвориха пазара за първата половина на годината. Според отчета общите наети площи във Англия са скочили с 44%

В същото време наемите в Хонконг са с към 10% по-ниски в съпоставяне миналата година – 214,52 $ за кв. м, до момента в който в Сан Франциско са останали без сериозна смяна – 196,44 $ за кв. м. След тях се подрежда Женева (193$ за кв. м), Сингапур (181,69$ за кв. м),, Токио (158,34$ за кв. м),  и Осло (158$ за кв. м).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР