Лондон. Артелитът на Лондон аплодира Вежди Рашидов при откриването на

...
Лондон. Артелитът на Лондон аплодира Вежди Рашидов при откриването на
Коментари Харесай

Изложбата на Вежди Рашидов събра артелита на Лондон в галерия „Галиарди“

Лондон. Артелитът на Лондон приветства Вежди Рашидов при откриването на изложбата му от статуи и рисунки в фамозната изложба „ Галиарди “ в английската столица късно във вторник вечерта. Това оповестиха от Комисия по културата и медиите . За всеки художник е чест да покаже свои произведения в залата, където до момента са представяни творби на близо 100 от най-именитите модерни създатели.
В препълнената изложба пристигнаха създатели, колекционери, арткритици, фенове на изкуството, политици. Имаше и посетители, пристигнали от Франция, Швейцария, Китай.
Екатерина Захариева, заместител министър-председател и министър на външните работи, поздрави сърдечно Вежди Рашидов за триумфа на новата му галерия. Сред гостите беше и някогашният министър на културата на Англия Роджър Хигинсън, който показа, че се възхищава на гения му. Соня Увалиева, брачната половинка на огромния български интелектуалец Петър Увалиев, описа, че творчеството на Вежди Рашидов постоянно е било на особена респект в фамилията й.
„ За мен е огромна чест да бъда показан в една от най-известните галерии в Лондон точно в интервала, когато България осъществя едно сполучливо председателство на Съвета на Европейския съюз. Не мога да не се вълнувам от признанието, което получавам довечера, тъй като то е самопризнание и за моята страна. Аз съм български художник и опцията да показва статуи и рисунки в изложба като „ Галиарди “ ме прави горделив и като създател, и като български жител “, съобщи Вежди Рашидов.
Основателят на галерията Роберто Галиарди описа по какъв начин преди време, когато за пръв път се е срещнал с творчеството на Вежди Рашидов в София, е решил, че безусловно би трябвало да го предложения да направи галерия в галерията му. „ Тази вечер това към този момент е реалност и убеждавам ви - става дума за същинско изкуство от висока класа “, сподели известният галерист.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР