ЛОНДОН (AP) — Управляващата Консервативна партия на Обединеното кралство преустанови

...
ЛОНДОН (AP) — Управляващата Консервативна партия на Обединеното кралство преустанови
Коментари Харесай

Консерваторите в Обединеното кралство отстраниха депутат, след като той обвини кмета на Лондон, че е контролиран от ислямисти

ЛОНДОН (AP) — Управляващата Консервативна партия на Обединеното кралство прекрати връзките си с един от своите депутати, откакто той упрекна кмета на Лондон Садик Хан, че е следени от ислямисти, до момента в който напрежението към войната Израел-Хамас раздрусва английската политика.

Партията съобщи в събота, че Лий Андерсън е бил отхвърлен, откакто той отхвърли да се извини за забележки, направени за Хан в телевизионно изявление в петък. Действието значи, че Андерсън, заместник-председател на консерваторите до предишния месец, ще седи в Народното събрание като самостоятелен.

Премиерът Риши Сунак и други висши водачи на консерваторите бяха подложени на възходящ напън да отхвърлят мненията, което председателката на опозиционната Лейбъристка партия назова „ недвусмислено расистко и ислямофобско “.

Противоречието идва, когато войната сред Израел и Хамас подхранва напрежението в английското общество. Пропалестинските маршове в Лондон постоянно притеглят стотици хиляди стачкуващи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР