ЛОНДОН (AP) — Синът на хонконгския медиен магнат в затвора

...
ЛОНДОН (AP) — Синът на хонконгския медиен магнат в затвора
Коментари Харесай

Синът на хонконгския медиен магнат в затвора Джими Лай лобира пред външния министър на Обединеното кралство за освобождаването му

ЛОНДОН (AP) — Синът на хонконгския медиен магнат в пандиза и продемократичен деятел Джими Лай ще се срещне с външния министър на Англия във вторник да лобира за помощта на Обединеното кралство за освобождението му от пандиза.

Лай, създателят на към този момент несъществуващия Apple Daily, неприкрит продемократичен вестник, е изправен пред дълго отлаган развой идната седмица над обвинявания, че е нарушил строги закони за национална сигурност, които Пекин наложи на Хонконг след антиправителствени митинги.

76-годишният английски жител е в ареста от 2020 година за други закононарушения. Той е изправен пред пожизнен затвор, в случай че бъде приет за отговорен по обвинявания в националната сигурност.

Неговият наследник Себастиен Лай, който управлява интернационална акция за приканване за освобождението на татко му, сподели, че се надява, че срещата с английския външен министър Дейвид Камерън ще помогне за повишение на известността на случая и ще усили интернационалния напън върху правит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР