ЛОНДОН (AP) — Докато преговорите за прекратяване на огъня между

...
ЛОНДОН (AP) — Докато преговорите за прекратяване на огъня между
Коментари Харесай

Какво да знаем за ситуацията в Близкия изток тази седмица

ЛОНДОН (AP) — Докато договарянията за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас се провалят, Израел дава обещание да продължи офанзивата си в южната част на Ивицата Газа макар предизвестията от Съединени американски щати да работят по-усилено за отбрана на цивилните. Насилието скочи на нестабилната граница сред Израел и Ливан. Това се случи в Близкия изток тази седмица.

ИЗРАЕЛ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОФЕНЗИВАТА

Министърът на защитата на Израел сподели в петък, че армията на страната продължава с плануваната си атака към Рафах, един от последните обитаеми центрове в линията Газа, от които сухопътните й сили до момента са стояли главно отвън. Той не е споделил по кое време ще стартира офанзивата, само че споделя, че израелската войска първо ще приготви проект за евакуация на към 1,4 милиона палестински цивилни, които са натъпкани в града на границата с Египет.

По света има възходящи изрази на безпокойствие и многократни предизвестия от страна на Съединените щати, че Израел би трябвало да излезе с благонадежден проект за евакуация. В...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР