Лондон – Септември 2023 г. беше най-горещият септември, регистриран някога,

...
Лондон – Септември 2023 г. беше най-горещият септември, регистриран някога,
Коментари Харесай

Септември 2023 г. беше най-горещият досега с „изключителна сума“, казва метеорологичната служба на ЕС

Лондон – Септември 2023 година беше най-горещият септември, регистриран в миналото, съгласно отчет на европейска организация за наблюдаване на климатичните промени. Службата за изменение на климата на Коперник сподели, че този септември междинната световна температура на въздуха на повърхността е 61,5 градуса по Фаренхайт - това е с 1,69 градуса над междинната за септември 1991-2020 година и.92°F над температурата от предходния най-топъл септември, регистриран през 2020 година < /p>

„ Безпрецедентните температури за времето от годината, следени през септември – след рекордно лято – счупиха върховете с изключителна сума “, сподели в изказване Саманта Бърджис, заместник-директор на службата за изменение на климата „ Коперник “.

В отчета се споделя, че септември е „ най-аномално топъл месец “ за всяка година в неговия набор от данни, връщайки се към 1940 година

Какво да знаем за COP27, когато срещата на върха за климата се организира в Египет

По-рано тази година Организацията на обединените народи, базирайки се на данни от службата за изменение на климата Copernicus, съобщи, че Земята е видяла най-горещото лято в историята през 2023 година, откакто температурните върхове бяха разрушени по целия свят.

„ Климатичният срив е почнал “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в изказване през август. „ Учените от дълго време предизвестяват какво ще отприщи пристрастяването ни към изкопаемите горива. Покачващите се температури изискват вълна от дейности. Лидерите би трябвало да усилят топлината в този момент за климатичните решения. Все още можем да избегнем най-лошото от климатичния безпорядък – и нямаме миг да загубите. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР