Локомотивът на бързия влак № 2641 от София за Горна

...
Локомотивът на бързия влак № 2641 от София за Горна
Коментари Харесай

Престъпна небрежност: Локомотивът, който се запали, многократно е бил докладван като пожароопасен

Локомотивът на бързия трен № 2641 от София за Горна Оряховица, който се възпламени нощес, неведнъж е бил докладван като механически нередовен и пожароопасен, само че службите по техническото обслужване не са подхванали никакви дейности. Това разкрива ватман в една от професионалните жп групи на чиновниците на БДЖ във фейсбук.
 Пламна локомотив на бързия трен от София за Горна Оряховица
Машината се възпламени в четвъртък към 19,50 часа сред гарите Роман и Кунино като във влака е имало към 300 пасажери.

" В бордоеия дневник на тоя локомотив какъв брой пъти съм писал, НЕ ГОДЕН, ПОЖАРООПАСЕН. НЯКОЙ ОТ ОТДЕЛ БЕЗОПАСЕН В ЛИЦЕТО НА ПЕТЮ МИТЕВ НЕЩО НАПРАВИ ЛИ? ДОКОГА КОЛЕГИТЕ МИ ЩЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИС С ЛОКОМОТИВИТЕ? ", написа ватман от БДЖ в обществената мрежа.

Негови сътрудници са безапелационни, че в случай че това е по този начин, в тази ситуация изрично става дума за незаконна немарливост.

А машинистът добавя:

" Всяка щета на локомотива я установявам в бордовия дневник, оповестявам на машиниста който е с мен, той я приема под натиска на управлението. А повредите на локомотивите на БДЖ-Пътнически транспорти не се отремонтират грам. Влизат в хранилище за едно подправено Екологичен потенциал и до там. "

Жп експертът Варужан Апелян разяснява случая пред OFFNews.

" Свидетели сме на следващото запалване на возило на БДЖ. Само преди няколко месеца излезе отчета пожара в двата вагона на гара Коньово, направен от Специализираното звено за следствие на катастрофи в железопътния превоз. В него се разказват голям брой нарушавания на софтуерни процеси, предизвикали запалването на кабели във вагона. От БДЖ никой не пое отговорност, а обясняваха пред обществото, че повода за пожара била външна интервенция. Дори след този голям непрофесионализъм, бездействието на националния орган по железопътна сигурност продължава и няма никакви наказания по отношение на превозвача, само някакви наставления, които никой не съблюдава ", съобщи той.

Според Апелян е извънредно време е да се обърне доста по-сериозно внимание на сигурността на влаковете на държавната жп компания.

" В противоположен случай ни чака следващият случай, при който единствено можем да се молим Богу да няма потърпевши пасажери и чиновници на жп превозвача ", уверен е той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР