Локомотив София повали Левски с 3:2 у дома в столично

...
Локомотив София повали Левски с 3:2 у дома в столично
Коментари Харесай

Локо София срази Левски в зрелище в „Надежда“

Локомотив София повали Левски с 3:2 вкъщи в столично дерби от десетия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал „ Надежда “ „ железничарите “ продължиха със солидното си показване от началото на акцията, нанасяйки втора загуба на „ сините “ от старта на сезона .
" Железничарите " прекъснаха серията от пет следващи победи на " сините " без позволен гол.
Срещата стартира по-добре за домакините, които поведоха още в осмата минута на срещата. Центриране от ъглов удар на Антонио Вутов не бе избито по най-хубавия метод от вратаря на гостите Пламен Андреев, топката попадна в капитана Красимир Милошев, който с акуратен шут, благодарение на лек рикошет, изведе локомотивци напред в резултата. Андреев се намеси уверено малко по-късно, с цел да предотврати удвояване на преднината на домакините, а Станимир Стоилов и компания понесоха ранен удар след травмата на основния бранител Ноа Сонко Сундберг, който бе откаран и в болница. Левски възвърне паритета след фирмено осъществяване от директен свободен удар на Георги Миланов. Последваха мощни минути за „ сините “, само че Александър Любенов бе на мястото си. В началото на втората част още веднъж Милошев бе в прегръдките на съотборниците си след подъл изстрел, който рикошира леко в крайници на Келиан ван дер Каап и изненада неубедително плонжиралия Андреев.

Гостите още веднъж изравниха за повторно след страховит шут на Патрик-Габриел Галчев отвън наказателното поле. Играчите на Стоилов се втурнаха в търсене на надвит гол, само че бяха осъдени в 90-та минута, когато юношата на отбора Илия Димитров засече остро подаване на различен някогашен футболист на „ сините “ Ивайло Найденов за крайното 3:2. Главният арбитър Валентин Железов прегледа дълготрайно ситуацията при гола на монитора си край страничната линия за игра с ръка на Божидар Кацаров преди головата офанзива и макар че повторенията демонстрираха позитивно, че Кацаров играе непозволено, реферът зачете попадението, считайки, че това не е повлияло на попадението.

До края Левски не съумя да изравни за трети път и по този начин серията им от пет следващи триумфа без позволен гол в Лигата бе доведена до край. Локомотивци се изравниха с днешния противник с по 15 точки, като двата отбора заемат надлежно шесто и седмо място в класирането, само че „ железничарите “ са с три мача повече от носителя на Купата на България. За Станислав Генчев и компания следва посещение на Пирин Благоевград, до момента в който Левски е алегоричен хазаин на ЦСКА в следващото издание на Вечното дерби. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР