Локомотив (София) е четирикратен носител на Купата на България -

...
Локомотив (София) е четирикратен носител на Купата на България -
Коментари Харесай

Величков: Финал за Купата ще бъде апотеоз на всичко, което направихме за Локомотив през годините

Локомотив (София) е четирикратен притежател на Купата на България - 1948, 1953, 1981/82, 1994/95. Сега на " червено-черните " следва полуфинал в две срещи против ФК ЦСКА 1948. В две от тези оценки е забъркан и изпълнителният шеф на столичните " железничари " Бойчо Величков. Славният футболист на " червено-черните " печели трофея като състезател през 1982-а, а през 1995-а е част от треньорския щаб. За всичко това шефът в Локомотив (София_ се съгласи да отговори на въпросите на сътрудниците от " Тема Спорт " точно за Купата, само че диалогът стартира с дуела против Лудогорец в Разград за шампионата, белязан от скандалното съдийство на Георги Димитров.

Г-н Величков, можеше ли Локомотив София да си тръгне с точка от Разград?

- За страдание с този червен картон мъчно можеше да се получи нещо по-различно. Той се оказва решителен за изхода от срещата. Отидохме с настройката да вземем нещо от Лудогорец, само че не се получи. Да играеш цяло полувреме с 10 индивида в Разград е мъчно.

Какъв е коментарът ви за съдийството, тъй като с изключение на картона по-късно видяхме и много скандална дузпа, която въпреки всичко бе анулирана с ВАР?

- Дузпата към този момент беше... Смешна история. Даже не смешна, а жалка. Какво да ви кажа, това е действителността. Не ми се желае да приказвам срещу съдиите, тъй като може да кажа нещо, което не би трябвало. Всичко към този момент е минало, не може да върнем нищо и гледаме към това, което следва.
 Босът на Локомотив (София): Някои тимове може да си вършат тънки сметки, с цел да се озоват на седмото място
Босът на Локомотив (София): Някои тимове може да си вършат тънки сметки, с цел да се озоват на седмото място

Той съобщи, че ще бъде благополучен, в случай че " железничарите " съумеят да вдигнат Купата на България и зарадват своите правилни почитатели

Смятате ли, че мислите на някои играчи бяха ориентирани към този момент към първия полуфинал за Купата на България в сряда?

- В интерес на истината не може да не е имало такива мисли в главите на някои. Една от задачите, които бяхме сложили преди началото на сезона, бе да сме в междинната четворка - групата за седмо-десето място. Сега тази задача към този момент е изпълнена и ще се борим, в случай че може да приключим седми и да играем бараж за Лигата на конференциите. Естествено в този момент приоритет е този полуфинал за купата с ЦСКА 1948. Но пък и не би трябвало толкоз да се вторачваме в него. Просто момчетата би трябвало да излязат освободени и да се забавляват. Да се абстрахират и да излязат спокойни. Все отново ще е мач като всеки различен. Още повече че има и реванш. Едва ли още първият дуел ще реши конфликта. Аз обаче съм уверен, че ще се представим на равнище в първата среща и ще се поздравим с триумф в сряда.

Как гледате на вероятно постигане до край?

- Това би било апотеоз, премия за всичко, което направихме за Локомотив София през годините, за това, което Иван Василев сътвори. За всички, които върнаха Локомотив там, където му беше мястото. Но дотогава има време. Сега ни следва доста, доста сериозна борба с ФК ЦСКА 1948. Те се потвърдиха през този сезон.

Имате да им връщате за звучния пестник с 0:6, който ви удариха в " Надежда " неотдавна?

- Аз не обичам думата " връщане ". Тук не приказваме за реванш. Във футбола всеки мач си е самичък за себе си. Да, надиграха ни тотално в предходния дуел и тази загуба я приехме доста тежко. Но идният конфликт ще е много по-различен от оня, няма да има нищо общо.

Има ли с какво да се изненадате?

- Трудно. Отборите у нас се познаваме, няма с кой знае какво да се изненадаме, само че пък те разполагат с доста положителни футболисти. Ние обаче също имаме с какво да отговорим, а и фактът, че достигнахме до полуфинала, красноречиво приказва, че разполагаме с капацитет. Надявам се и на по-сериозна поддръжка от почитателите ни. Убеден съм, че ще я получим, тъй като ще ни е от огромна изгода както първия мач, по този начин и на реванша в Бистрица. Запалянковците ни заслужават да видят Локомотив още веднъж на край.

Какви мемоари ви изплуват в съзнанието, когато става въпрос за финали за Купата на България?

- Само приятни (смее се). Играл съм край и съм печелил купата като футболист през 1982 година, а като помощник-треньор през 1995 година. Надявам се в този момент и като изпълнителен шеф. Ще е прекрасен хеттрик (смее се). Добре звучи. Първия път победихме Локомотив Пловдив на финала с 2:1 след продължения, а аз вкарах първия гол. Вторият пък бях асистент на Ради Здравков при 4:2 над Ботев Пловдив. Много добре си припомням тези два финала и се надявам в този момент да има и трети.
 Генчев: Не мисля, че обстановката с Рапосо беше за жълт картон
Генчев: Не мисля, че обстановката с Рапосо беше за жълт картон

Ето какво още сподели той

Как ще спрете голмайстора на шампионата Ивайло Чочев?

- Да, добър състезател е, няма спор. Лидер е на отбора си. Показа се и като голаджия, само че мисля, че имаме хора, които могат да го обезвреждат.

Какво е мнението ви по тематиката за неговото невикане в националния тим от Младен Кръстаич?

- С игрите си демонстрира, че има място в националния тим. Две отзиви няма и се удивлявам, че не го викат Но такова е решението на селекционера и той носи отговорност за това.

Ще продължите ли работа със Станислав Генчев след края на сезона, каква е ангажимента ви с него?

- Не сме разговаряли още с никой в полза на истината. Нека да минат тези мачове с ЦСКА 1948. И с футболистите още не сме говорили, тъй като има такива с изтичащи контракти, това не е загадка. Договорът на Генчев свършва с края на сезона. Но не желаеме в този момент, тъкмо преди полуфиналите да се ангажираме с такива мнения. Всичко ще е както би трябвало. Сега сме съсредоточени напълно върху дуелите с ФК ЦСКА 1948 за купата. Както и върху тези от шампионата. Смятам, че до момента сполучливо сме се справяли с тези неща и имам вяра, че и в този момент ще е по този начин.
 Локо (София) прикани почитателите си за поддръжка
Локо (София) прикани почитателите си за поддръжка

Локомотив доближи до полуфиналите в шампионата за първи път от 9 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР