Локомотив (Пловдив) спечели Купата на България!!! Черно-белите победиха с 1:0

...
Локомотив (Пловдив) спечели Купата на България!!! Черно-белите победиха с 1:0
Коментари Харесай

Купата е черно-бяла! Гол шедьовър съкруши Ботев и донесе невиждана радост на Локомотив

Локомотив (Пловдив) завоюва Купата на България!!! " Черно-белите " победиха с 1:0 градския противник Ботев във финала, игран на Националния стадион " Васил Левски ". В воин за спечелилите се трансформира Ален Ожболт, който в 73-ата минута след гол с пета.

Двата отбора предложиха доста борба, след която победиха възпитаниците на Бруно Акрапович. " Смърфовете " изиграха ослепителен тактически мач, в който се защитаваха съвършено, а също така наказаха една от дребното неточности в защитата на " канарчетата ". Звездата на Ботев Тодор Неделев бе изцяло обезвреден, което несъмнено повлия на играта на неговия тим. От другата страна с изключение на голмайстора Ожболт, който бе най-хубавия в " черно-бяло ", чудесно се показа и Стивън Езе.

Трофеят е първи за Локомотив, до момента в който Ботев остава с три купи.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив), онлайн онлайн
Ботев (Пд) - Локо (Пд) 0:1, гол на Ожболт

" Канарчетата " излизат за четвърта купа, за " смърфовете " трофеят ще е първи

Над 20 000 пловдивчани пристигнаха в София, с цел да изгледат онлайн конфликта сред двата тима. Преди първия съдийски сигнал към 1000 почитатели на " смърфовете " не бяха стигнали до стадиона, поради запушване по пътя.

Срещата стартира с тежък конфликт сред Еберт Кардосо и Милош Петрович, при което медицинските екипи влязоха на терена.
 Снимка 423542
Източник:

Първата добра опция пристигна в 7-ата минута. Тогава Лазар Марин и Еберт комбинираха добре отляво и бразилецът с съвършено центриране откри Антонио Вутов в наказателното поле, който стреля над вратата с глава.

Секунди по-късно всички приветстваха фотографията на Динко Дерменджиев, който умря при започване на месеца.
 Снимка 423544
Източник:

В 11-ата минута удар на Анте Аралица отвън наказателното поле мина над вратата. Малко по-късно Момчил Цветанов изведе Ален Ожболт самичък против Кайзер. Словенецът овладя топката, само че вратарят съумя да излезе прозорливо и блокира опита му за удар.

Постепенно " черно-белите " заиграха по-добре, само че и двата тима мъчно стигаха до нещо забавно пред противниковата врата.
 Снимка 423543
Източник:

В 31-ата минута Димитър Везалов не съумя да почисти топката с глава. Вутов доближи до кълбото и стреля от дребен ъгъл, само че не затрудни Мартин Луков.

Пет минути по-късно Цветанов получи отличен извеждащ пас от Ожболт. Джонатан не съумя да почисти топката, крилото овладя и навлезе в наказателното поле. Фланговият нападателя опита да откри Абделхаким Буна, само че Лазар Марин съумя да предотврати съществени неприятности за Кайзер.
 Снимка 423546
Източник:

До края на полувремето Радослав Терзиев стреля над вратата след осъществяване на ъглов удар и неумело изчистване на състезател на " смърфовете ".

Втората част стартира сходно на първата, с много неточности в центъра на терена и малко голови положения. В 55-ата минута Вутов откри Феребори Доре на добра позиция пред наказателното поле. Конгоанският нападател обаче се забави и не съумя да нанесе голов удар. Вместо това върна топката към Неделев, който стреля безпределно неопределено.
 Снимка 423547
Източник:

Минута по-късно най-хубавият досега в състава на " черно-белите " Ожболт опита да трансферира излезния напред Даниел Кайзер. Топката рикошира в крайници на Кристиян Димитров и стана сложна за полския вратар, който въпреки всичко мазета в корнер.

В 64-ата минута вратарят на Ботев блесна с отлично избавяне. Игор Банович центрира от директен свободен удар, Стивън Езе надскочи Доре и стреля с глава, само че полякът мазета в корнер.

" Канарчетата " дадоха отговор със мощен удар на Александър Тонев от дребен ъгъл, който профуча около вратата.
 Снимка 423554
Източник:

В тези минути играта се поотвори и в 69-ата минута Аралица откри Буна пред наказателното поле, само че ударът на последния не затрудни Кайзер. Пред другата врата Доре стреля високо над вратата след центриране от корнер.

В 73-ата минута " черно-белите " нанесоха своя удар. Димитър Илиев с глава изведе Анте Аралица зад защитата. Филип Филипов съумя да блокира хърватина, който резервира топката и откри Ален Ожболт сред бранителите на Ботев. Нападателят с техничен удар с пета съумя да матира Кайзер.
 Снимка 423557
Източник:

" Жълто-черните " дадоха отговор с удар с глава на Доре, който срещна гредата, след което Луков съумя да избие в корнер. В 80-ата минута удар от директен свободен удар на Неделев мина около вратата на Локомотив.

" Смърфовете " пропуснаха да решат всичко в 83-ата минута, когато Аралица откри резервата Карагарен на няколко метра от вратата, само че офанзивният състезател стреля в навън. Малко по-късно отбраната на Локо не помни за Васил Шопов в наказателното поле, само че ударът на халфа профуча над вратата.
 Снимка 423556
Източник:

Главният рефер Николай Йорданов даде пет минути продължение на конфликта, само че отбраната на Локомотив продължи да бъде съвършена и отборът на Бруно Акрапович ликува след последния съдийски сигнал.
 Снимка 423559
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР