Локомотив (Пловдив) постигна първа победа от началото на сезона, побеждавайки

...
Локомотив (Пловдив) постигна първа победа от началото на сезона, побеждавайки
Коментари Харесай

За начало на осмия кръг в efbet Лига: Локо постигна първа победа за сезона

Локомотив (Пловдив) реализира първа победа от началото на сезона, побеждавайки като посетител Царско село с 2:0 в първи мач от осмия кръг в efbet Лига. Домакините бяха по-активният тим през първото полувреме, само че не доближиха до попадение, а двата отбора приключиха без насочен прецизен изстрел във вратата. " Черно-белите " се активизираха през второто полувреме и съумяха да открият резултата посредством Лукас Салинас (69). Осем минути преди края на дуела " царете " останаха с 10 души, откакто Христо Попадийн получи червен картон. Дълбоков в добавеното време Димитър Илиев донесе триумфа след прецизен изстрел от дузпа.

С триумфа Локомотив (Пловдив) се отлепи от дъното в класирането и се изкачиха на десетата позиция с актив от шест точки, колкото има и днешния има противник Царско село, който остава с позиция по-долу в подреждането.

Домакините стартираха нападателно дуела и още в първата минута имаха опция да застрашат вратата на Лукъс Рейдър, само че отбраната пред стража се оправи и мазета рисково центриране от ъглов удар на Петър Атанасов.

Постепенно гостите изравниха играта и погледнаха по-смело към половината на " царете ", само че набези на Димитър Илиев и Лукас Салинас бяха предотвратени от отбраната на Царско село.

В 12-ата минута Царско село имаше искания за дузпа след удар на Бирсент Карагарен в лицето на Венцислав Василев, само че основният арбитър Волен Чинков бе безапелационен, че няма нарушаване.

Домакините имаха преимущество във владението на топката, само че към момента не успяваха да затвърдят това с попадение във вратата на Лукъс Рейдър.

След малко повече от половина час игра треньорът на " черно-белите " Александър Тунчев направи рокада по състава си, заменяйки разочаровалия Венсан Марсел с Парвиз Умарбаев.

В 34-ата минута Сашо Александров центрира остро в наказателното поле, където Милчо Ангелов с плонж нанесе изстрел с глава, само че той се оказа доста неакуратен и вратарят на гостите не трябваше да се намесва.

До края на първото полувреме Царско село продължи да работи по-агресивно в половината на " смърфовете ", само че до попадение не се стигна. Дори двата отбора приключиха без прецизен изстрел в една от двете порти.

На почивката треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев направи две промени, включвайки в игра Кристиан Гомис и Йосип Томашевич на местата на Конър Руан и Артур Крачун.

Гостите заиграха по-агресивно, само че първата опция бе за домакините. Васил Шопов стреля от границата на наказателното поле, само че топката се отби в тялото на бранител на " черно-белите " и излезе в ъглов удар.

В 51-ата минута бе насочен и първият прецизен изстрел в дуела. Димитър Илиев преодоля съперник и стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл, само че Янко Георгиев улови.

В 63-ата минута Лукас Рейдър се намеси уверено, откакто Петър Атанасов го затрудни оптимално след хубав изстрел от отдалеченост.

Шест минути по-късно Локомотив Пловдив откри резултата. Лукас Салинас получи в наказателното поле и с невъзмутим изстрел в средата на вратата осъществя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР