Локомотив Пловдив победи градския съперник Ботев с 1:0 на Националния

...
Локомотив Пловдив победи градския съперник Ботев с 1:0 на Националния
Коментари Харесай

Ботев Пд - Локомотив Пд 0:1 /репортаж/

Локомотив Пловдив победи градския противник Ботев с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски " в София и завоюва за първи път в историята си купата на България по футбол.

"Железничарите " изиграха по-добре финала и справедливо сграбчиха трофея. "Жълто-черните " получиха първия късмет в дуела още в седмата минута, когато Еберт Кардосо центрира от ляво към Антонио Вутов, само че той от 6 метра с глава стреля над гредата. Двата тима се стремяха да бъдат оптимално сигурни и да работят без непотребни опасности, макар че "черно-белите " изглеждаха по-опасни на терена по почивката. В 14-ата минута Момчил Цветанов се измъкна от ляво и пусна пас по тревата към Ален Ожболт на границата на дребното наказателно поле, само че топката пристигна зад словенеца и това разреши на вратаря Даниел Кайзер да го блокира. Цветанов още веднъж беше изведен рисково в ляво зад отбраната на противника в 36-ата минута, само че не съумя да подаде тъкмо към непокрития пред вратата Алделхаким Буна и това разреши на Лазар Марин да избие.

Локомотивци продължиха да работят малко по-добре в нападателен проект и в 64-ата минута получиха нова опция. Игор Банович центрира от фаул от дясно и Стивън Езе с глава стреля от десетина места, само че Кайзер се разтегна и съумя да избие в корнер. Ботев отвърна три минути по-късно с рисков изстрел от наказателното поле на Александър Тонев, който профуча край задачата. В 73-ата минута "черно-белите " справедливо поведоха. Анте Аралица се измъкна в чиста позиция в наказателното поле, само че в последния миг топката му беше избита от Филип Филипов. Аралица догони кълбото съвсем до аутлинията и пусна отличен пас към Ожболт, който от 3-4 метра триково с пета засече в мрежата на Кайзер. Ботев отвърна бързо и в 76-ата минута беше покрай изравняването. Тодор Неделев центрира от фаул от ляво и Феребори Доре засече с глава, само че Мартин Луков отклони в напречната греда, след което топката излезе в ъглов удар.

"Жълто-черните " пробваха да натиснат, само че в 83-ата минута резервата Бирсент Карагарен можеше да реши всичко. Той се измъкна на границата на пеналта от опеката на Димитър Пиргов и шутира по тревата, само че изстрелът му мина на сантиметри край задачата. Пет минути преди края друга запаса Васил Шопов от Ботев също получи късмет след бързо осъществяване на корнер от ляво от Тонев към близкия ъгъл на наказателното поле, само че шутът му профуча над задачата. До края "жълто-черните " натискаха, само че по този начин и не съумяха да основат нищо рисково пред Луков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР