Локомотив (Пловдив) и Славия се изправят един срещу друг в

...
Локомотив (Пловдив) и Славия се изправят един срещу друг в
Коментари Харесай

Локо ще се опита да откаже Славия от Топ 3

Локомотив (Пловдив) и Славия се изправят един против различен в мач от първия кръг на първата шестица в efbet Лига. Разликата посред им е 5 точки в интерес на " смърфовете ", които заемат втора позиция в класирането, изпреварвайки ЦСКА-София и Левски. " Белите " се намират на пето място, като бяха в серия от 5 победи, само че в края на постоянния сезон отстъпиха с 2:4 вкъщи от Берое. Днес отборът на Златомир Загорчич има късмет да се приближи до тимовете в Топ 3 и да намеси в борбата за квота за Лига Европа.

Любопитен факт е, че Загорчич и Бруно Акрапович са двамата треньори, които от най-дълго време са на поста си измежду сегашните наставници в елита. Заги застана отпред на Славия през май 2017 година, а Акрапович води Локо (Пд) от ноември същата година. Балансът от срещите сред тях е в интерес на босненеца - 3 победи, 5 равенства и единствено 1 загуба.

Евентуално тъждество ще е по-добър резултат за пловдивчани, които ще запазят задатъка си пред Славия, само че могат да бъдат изпреварени от един всред Левски и ЦСКА-София. Славия обаче се нуждае само от победа, с цел да редуцира изоставането си. " Белите " ще се надяват техният противник да е разконцентриран от идния след няколко дни реванш от полуфиналите за Купата на България на " Герена ".

Локомотив ще бъде без Милош Петрович, който е осъден. Очаква се в титулярния състав да се появи Давид Малембана, който да си партнира с Диниш Алмейда и Лукас Масоеро. В офанзива ще работят Димитър Илиев и Анте Аралица, а най-близо до тях ще играе Лукас Салинас. Двойка вътрешни халфове ще са Петър Витанов и Парвизджон Умарбаев.

Големият отсъстващ в състава на Славия ще е Янис Карабельов. Очаква се в предни позиции за " белите " да започва Ивайло Димитров, подкрепян от Емил Стоев, Галин Иванов и Радослав Кирилов. Младата звезда филип Кръстев, който е пред трансфер в Манчестър Сити, ще провежда играта на столичани, а с по-дефанзивни фунлции в средата на терена ще е Венцислав Бенгюзов.

По-рано през сезона Локо (Пд) се наложи над Славия с 3:2 на " Лаута ", а дуелът в " Овча купел " приключи 1:1.

efbet Лига, първа шестица:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

ЛОКО ПД (3-4-1-2): М. Луков; Алмейда, Масоеро, Малембана; Карагарен, П. Витанов, Умарбаев, Томашевич; Салинас; Д. Илиев, А. Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Патев, А. Христов, Гамаков, Попадийн; Бенгюзов, Ф. Кръстев; Е. Стоев, Г. Иванов, Р. Кирилов; И. Димитров
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Г. Тодоров
СТАДИОН: " Локомотив "
НАЧАЛО: 18:45 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР