Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца) завършиха наравно при резултат 0:0

...
Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца) завършиха наравно при резултат 0:0
Коментари Харесай

Добро начало! Смел „Ботев“ /Враца/ взе точка от „Локомотив“ в Пловдив /снимки/

" Локомотив " (Пловдив) и " Ботев " (Враца) приключиха наедно при резултат 0:0 в среща от 19-ия кръг на efbet Лига.
„ Двубоят бе финален от неделния ден и беше предстоящ с огромен интерес от почитателите на пловдивчани, които имаха опцията да посетят за първи път новата естрада „ Бесика “. Двубоят бе много равносилен, като на моменти и двата отбора имаха опция да отбележат.
Новият бранш за почитателите на " Локомотив " приюти огромна част от последователите, откакто в края на предходната година бе съборена естрада „ Спортклуб “, а работата по Южния бранш продължава с цялостна мощ.
От своя страна " Ботев " (Враца) пристигна в Пловдив с мисъл за трите точки, които да оказват помощ на отбора в борбата му за оцеляване в елита. Воденият от наставника Даниел Моралес отбор се укрепи в последните дни с някогашния футболист на " Локомотив " Момчил Цветанов. Чико обаче няма да бъде разполагаем на врачани за днешния мач. 
В дните преди мача врачани организираха 5-дневен лагер в Стара Загора, защото снегът и студеното време под Околчица не позволяваха естествен подготвителен развой.
В 12-ата минута пред Петър Витанов се откри добра опция да шутира с десния крайник, само че той прати топката право в естрада Бесика. В 17-ата минута домакините развиха добра офанзива, при която Витанов беше открит в наказателното поле. Той с едно допиране върна обратно към свободния Бабакар Дион, чийто удар беше блокиран от Диего Фераресо. При добавката Димитър Илиев прати топката във вратата, само че капитанът на " Локомотив " бе в състояние на засада и страничният арбитър подвигна своя байрак.
В 29-ата минута домакините имаха искания за дузпа, които бяха подминати. ВАР също не се задейства, макар че Меси Биатумусока като че ли игра несъзнателно с ръка при удара на Ерик Сорга и последвалия рикошет в тялото на различен бранител в зелено. В 33-ата минута Биатумусока надскочи всички в наказателното поле след центриране от фаул. Ударът му с глава обаче не беше прецизен. 
В 38-ата минута Димитър Илиев загуби топката в рискова зона. " Ботев " разви бърза офанзива и пред Мирослав Маринов се откри чудесна опция да шутира. Последва удар в долния ляв ъгъл на вратата, който Динко Хоркаш парира с ослепителен плонж. Четири минути по-късно Стефан Гаврилов завоюва няколко метра си дрибъл, след което стреля, само че не откри добре топката и тя попадна в ръцете на Хоркаш.
В 50-ата минута Красимир Костов улови отдалечен шут на Йосип Томашевич, който нямаше нужната мощ. В 58-ата минута Диего Фераресо лиши топката и влезе остро в наказателното поле, само че прати удара си в навън. Веднага по-късно подъл шут на Мирослав Маринов беше блокиран от бранител, топката разказа подла парабола и падна тъкмо под горната греда. Динко Хоркаш внимаваше и с една ръка съумя да избие в корнер.
В 61-ата минута влезлият от аварийна пейка Джовани пусна пас в кулоар към Бабакар Дион. Крилото съумя да се промуши зад тила на бранител, само че не нанесе задоволително добър удар, с който да преодолее стража Костов. В 71-ата минута Димитър Илиев стреля в навън, а секунди по-късно Джовани прати топката в ръцете на вратаря на гостите. В 83-ата минута удар от придвижване на Ивайло Димитров - Косъма мина на метър над напречната греда. 
В заключителните минути на дуела Даниел Генов можеше да реши всичко с шут от границата на наказателното поле. Нападателят имаше много време да насочи удара си, само че прати топката право в Хоркаш. В добавеното време Джовани стреля от фаул право в обсега на стража.

" Локомотив " (Пловдив) - " Ботев " (Враца) 0:0

Стартови сформира: 

" Локомотив ": 23. Динко Хоркаш, 99. Джовани Трупе, 50. Йосип Томашевич, 20. Милош Петрович, 13. Матеус Да Силва, 15. Пиер Зебли, 34. Петър Витанов, 7. Бабакар Дион, 19. Денислав Александров, 14. Димитър Илиев, 9. Ерик Сорга;

" Ботев ": 76. Красимир Костов, 4. Луиз Соарес, 6. Антонио Георгиев, 8. Диего Фераресо, 15. Мирослав Маринов, 19. Браян Переа, 20. Меси Биатумусока, 23. Браян Мендоса, 24. Стефан Гаврилов, 29. Клери Сербер, 37. Том Рапнуи;

Стадион: " Локомотив ", Пловдив

Съдия: Станислав Тодоров 
Начало: 16:45 часа
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР