Локалните полицейски власти в Потсдам са започнали разследване на провокация

...
Локалните полицейски власти в Потсдам са започнали разследване на провокация
Коментари Харесай

Германия разследва проруска провокация върху бившата сграда на компартията в Потдсам - Свят

Локалните полицейски управляващи в Потсдам са почнали следствие на провокация върху постройката на някогашния локален парламент в града, откакто на покрива и по фасадата му се появиха съветски про военни знаци. Върху керемидите на покрива беше обтегнат съветският трибагреник, а по фасадата буквата Z – знак на войната и съветските закононарушения в Украйна.

Според „ Тагесшпигел “ съветското знаме се е появило на покрива на седалището на някогашната комунистическа власт в Потсдам, известно като „ Кремъл “, още предишния четвъртък. Полицията е почнала следствие на влизане с щурм и вероятно причиняване на материални вреди. На притежателя на постройката били дадени нареждания да отстрани съветските военни знаци.

Местни, обаче настояват, че съветското знаме не е от четвъртък, а се вее там още от предишното лято. По време на съществуването на Германска демократична република постройката са били градският и окръжният комитет на Германската единна социалистическа партия ГЕСП (компартията на Ерих Хонекер), подчинена на Москва и оттова обектът получава прякора си „ Кремъл “. През последните години историческата постройка е била продадена на берлинска компания за недвижими парцели, която има желание да я трансформира в обитаема с жилища и търговски пространства.

След съветското навлизане в Украйна преди една година наподобяващата полусвастика писмен знак Z, е поставяна всеобщо върху военна техника, публични пространства, облекла и аксесоари в Русия и, съгласно съветските идеолози значи „ za победу “, за успеха.

Полусвастиката се трансформира в знак на поддръжка за Русия, само че в Германия при потребление по отношение на съветската експанзия е съображение за започване на следствие по съмнение за осъществено престъпно закононарушение, разгласи министърът на вътрешните работи на Бранденбург Михаел Щюбген още през предишния март.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР