Логото на световноизвестни марки като Apple, Adidas, Domino's и Starbucks

...
Логото на световноизвестни марки като Apple, Adidas, Domino's и Starbucks
Коментари Харесай

Можете ли да нарисувате логото на Apple?

Логото на световноизвестни марки като Apple, Adidas, Domino's и Starbucks се виждат от милиони хора по света всеки ден. Обратно на упованията ни, ново изследване разкри, че единствено 16% от популацията може да нарисува вярно емблемите на въпросните марки.



 1. Apple

Шестстотин милиона души по света имат устройства на Apple. Много от нас биха помислили, че да се нарисува логото на марката е обикновено. Резултатите от изследването, в което взели присъединяване 150 американци, демонстрират, че това не е толкоз елементарно.

Установило се, че единствено 20% от участниците можели да нарисуват логото на Apple съвсем безпогрешно.

Изненадващо един на всеки трима души добавял стъбълце към ябълката, когато в реалност няма такова. Около 15% от участниците нарисували листенцето на плода, обърнато в неверната посока, а 15 души въобще не го добавили към рисунката.

Една от най-емблематичните черти на ябълката на Apple е това, че е отхапана (нещо, което е направено, с цел да не сгрешат ябълката за череша). Осемдесет и четири % от хората добавили този значим детайл, само че един на всеки пет души рисувал отхапаната част от лявата страна, а не от дясната.



 2. Adidas

Adidas е вторият максимален производител на спортни артикули в света, а още през 1952 година придобива своето емблематично лого – добре познатите на множеството от нас три черни линии.

Но макар известността на марката, единствено 12% от хората съумели да нарисуват елементарното лого безпогрешно.

Единадесет от участниците в изследването добавили една черна линия допълнително. Голяма част от хората изписали Adidas с основна писмен знак, до момента в който в реалност всички букви са дребни.



 3. Domino's

Логото на Domino's съставлява домино с три точки. Всъщност, трите точки символизират първите три магазина, учредени от Том и Джеймс Монаган през 60-те години. Първоначално братята планували да прибавят по една точка към доминото за всеки нов магазин, само че виждайки какъв брой бързо се разраства бизнеса, решили, че концепцията е непрактична.

По време на изследването единствено 28% от хората съумели да си спомнят, че доминото има три точки и ги сложили вярно (две точки в долния квадрат и една в горния).

Тридесет и седем % нарисували повече от три точки, а 14% не запомнили да ги прибавят.



 4.Starbucks

От основаването си през 1971 година, Starbucks е сменил три лога, всеки от които демонстрира друго изображение на нимфа с двойна опашка. Сегашното лого на марката беше въведено през 2011 година като към този момент не съдържа надписа "Starbucks Coffee ".

Въпреки това опростяване, едвам 6% от участниците в изследването съумели да нарисуват логото емблемата напълно.

От 90-те %, които си спомнили да включат русалката, 55% не запомнили, че тя има двойна опашка, а 45 на 100 не запомнили да й сложат корона. Много малко хора се сетили да прибавят звезда към украшението.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР