Логопед с опит в детски център даде полезна информация за

...
Логопед с опит в детски център даде полезна информация за
Коментари Харесай

Трудно е откриването на деца като Сашко. Чува те, вижда те, но няма да се покаже

Логопед с опит в детски център даде потребна информация за изчезналия Сашко. Тя в резюме изясни държанието на деца като него. Дани Шаркова изрази опасения, че търсещите Сашко, в устрема си да оказват помощ, е допустимо да са го подплашили.

Именно това в държанието на деца със специфични потребности е основно. Вече шести ден няма диря от детето. Хората стартират да се обезкуражават.

„ Това, че той не осъзнава мраз и апетит не значи,  че тялото му не изпитва нужда, “ написа Дани.

„ Работих като логопед в ДЦ. Дете с аутизъм беше избягало и за нас неизвестно по какъв начин. Беше зима, а то беше обуто с терлици и без яке. Намерихме го след едно денонощие в прилежащото село до една колиба в нивите. Първият ден беше стъпало, тъй като се беше отдалечило. Но когато около него е имало към този момент единствено непознати неща, беше спряло. Объркването при тях идва от това, че имат картографска памет. Докато им е познато се придвижват. След това губят ориентир и се стопират. И не се демонстрират, тъй като осъзнават, че да създали нещо неправилно. Често те не приказват, само че чутите думи „ спри тук “, „ не мърдай от тук “, които постоянно им се повтарят, се запечатват в съзнанието им. Той е бягал и различен път и знае, че е направил нещо неприятно. Мисля, че Сашко към този момент не обикаля. Може и да ви е чул и видял, само че няма да се покаже. Дано през днешния ден е денят, в който се откри и си отдъхнем. Господ да го пази!, “ написа тя.

И добави: „ Много е мъчно откриването на сходни дечица. Чува те, вижда те, само че няма да се покаже.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР