Логиката на парламентарната демокрация е да се работи в правилна

...
Логиката на парламентарната демокрация е да се работи в правилна
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние не сме джамахирия, че един да вземе цялата власт

Логиката на парламентарната народна власт е да се работи в вярна посока с съперниците. Това съобщи в изявление за БНР съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

" Ние не сме джамахирия и един да вземе цялата власт, с цел да споделя какво да се случва. Пет пъти опитахме в безусловно невиждана политическа рецесия и на фона на най-голямата геополитическа спазъм, която се случва на нашето генерации то десетилетия насам. Пет пъти видяхме, че на никой не се дава цялостната власт. Посланието е - би трябвало да седнете и да търсите диалог ", аргументира позицията политикът.

Според Иванов бюджетът за тази година ще бъде признат дефинитивно през новата седмица.

Лидерът на „ Да, България “ разяснява и тематиката за конституционни промени. Според нето е добре, че конституционно болшинство, което ще застане зад тях. Тези хрумвания занапред ще бъдат дискутирани и прецизирани. Като изключително значими той уточни концепциите да бъде понижена безконтролната власт на основния прокурор, делене на Висшия правосъден съвет (ВСС), опция за самостоятелна конституционна тъжба, по какъв начин да се ограничи ролята на служебния кабинет. Друг акцент е 24 май да стане народен празник.

Иванов разясни, че концепциите са общи – на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Той напомни, че ГЕРБ от години оферират в стратегиите си разделяне на Висш съдебен съвет на два съвета, както и 24 май да стане народен празник. Но в този момент коалиция им дава тяхната версия за текстовете, като стъпват върху необятен консенсус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР