Логиката е човешко качество, което безспорно ни е помогнало да

...
Логиката е човешко качество, което безспорно ни е помогнало да
Коментари Харесай

Кога трябва да се доверим на интуицията си?

Логиката е човешко качество, което несъмнено ни е помогнало да оцелеем през вековете. Има обаче и друга мощ, която е спомогнала наедно с логиката за благосъстоянието – нашата вътрешен глас.

Интуицията няма нищо общо с шестото възприятие. Всъщност инстинктът е положителната връзка с телата ни. Тялото е мъдра и ефикасна машина и когато сме в потребност или страдаме ментално или физически, то е тук, с цел да поддържа връзка с нас, да ни предизвести и защищити – настояват някои теории. Сигналите на тялото са това, което назоваваме вътрешен глас.

Научили сме се обаче да разчитаме повече на логиката, в това число и борейки се против “гласовете в главите ” ни, което ни отдалечава от нашата вътрешен глас. Неправилното ѝ схващане или игнорирането на тези сигнали на тялото могат да ни причинят болест, стрес, загуба на мотивация за живот. Струва си да преоткриете интуицията си.

Кои са трите основни момента, в които би трябвало да се вслушате във вътрешния си глас?

Здравето и положителното ви положение

Никой доктор, никоя здравна институция и никой различен с изключение на вас не може да знае по-добре от вас самите какво не е наред с тялото ви от самото него. Ако чувствате, че някои здравословни проблеми изискват повече внимание, вървете на доктор.
Разбира се, логиката и интуицията работят в синергия и с цел да извлечете най-хубавото от обстановката, би трябвало да употребявате и двете. Ако дугите виждат проблем, който обаче не ви тревожи, може би те вярно упорстват да се прегледате. И противоположното – не трябва да изпадате в смут пред всяка дребна болка.

Диетата и питателните ви привички

Същият принцип важи и за диетата ви. Тъмният шоколад или зеленото смути може и да са здравословна бърза закуска, само че от време на време тялото ви ще изиска и поничка. В подобен случай е най-добре да му дадете поничка. Да си позволявате отвреме в точния момент понички може и да ви звучи като неприятен табиет, само че в реалност може да помогне за понижаване на напрежението и да ви държи стимулирани да спазвате здравословен режим на хранене през останалото време. Когато става дума за диети, да развиете връзка на доверие с тялото си е изключително значимо, с цел да се храните вярно, да сте щастливи и в добра форма.

Приближавате се до вашата истина и взимате решения

Единствената алтернатива е тази, която ви прави най-щастливото ви “аз ”, което може да бъдете. А нали се сещате кой най-добре знае какво ви прави щастливи? Точно по този начин, вие самите. Така че в случай че по принцип не ви е елементарно да взимате решения – дребните всекидневни такива или огромните, които повлияват живота ви – най-хубавият ви избор ще бъде да се вслушате в интуицията си.
В последна сметка, спрете да анализирате всичко още веднъж и още веднъж. Ако изборът ви ви кара да се усмихвате и извън, и от вътрешната страна, значи е верен.

25 цитата от филми, които разкриват истината за живота
Как другите нации по света се оправят със напрежението?
10 души, които всяка жена би трябвало да има в живота си
Дали животът ви върви в вярната посока?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР