Логично е Законът за горивата да се върне за поправка,

...
Логично е Законът за горивата да се върне за поправка,
Коментари Харесай

Експерт: Законът за горивата трябва да се промени, но проблемите се коренят в този за акцизите

Логично е Законът за горивата да се върне за корекция, само че проблемите се коренят в Закона за акцизите, изрече мнение пред БНР икономическият анализатор от Експертния клуб за стопанска система и политика Георги Вулджев.

„ Законът има доста огромни проблеми. Съгласен съм с рецензиите на дребните търговци, че тези финансови условия, които се завишават за дребните търговци, са ненужни. Особено в бранша на горивата в България, където по принцип имаме проблеми с конкуренцията, прибавянето и завишаването на сходни условия единствено ще утежни обстановката и ще навреди в последна сметка освен на самите дребни търговци, само че и на потребителите, тъй като ще направи цените на пазара по-малко гъвкави “, изясни той в предаването „ Преди всички “.

Според него методът, по който се прави опит да се приравнят разпоредбите за всички, ще направи по този начин, че огромна част от пазара ще бъде „ избутана “.

„ Създават се правила от огромните, които са комфортни за тях, които приравняват разпоредбите, само че го вършат към техния стандарт, което вреди на дребните производители. По-логично е разпоредбите и за огромните да бъдат приравнени до равнището на дребните, с цел да не се случва по този начин, че да се лимитира конкуренцията. Т.е. не да се постановат нови правила, а по-скоро да се редуцират “, сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР